SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayıp Hurdacı Öldürülmüş

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 14 aydan beri kayıp olarak aranan 39 yaşındaki hurdacının, sarkıntılık yaptığı öne sürülen kadının evine çağrılarak öldürüldüğü ve cesedinin araziye götürülerek gömüldüğü ortaya çıktı.

Alınan bilgilere göre, Malatya'da hurdacılık yaparak geçimini sağlayan Habip Çakmakçı (39) adlı şahısın eşi 27 Nisan 2009 tarihinde polise başvurarak eşinin kayıp olduğunu bildirdi.

Kayıp şahısın dosyası üzerinde çalışma yapan Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ekipleri, Habip Çakmakçı'nın son olarak irtibata geçti ve yakın çevresi ile ilgili olarak geniş çaplı bir araştırma yaptı.

Araştırma sonucunda Habip Çakmakçı'nın sarkıntılık yaptığı iddia edilen Ö.A. ((25) adlı bayan tarafından eve çağrıldığı ve evde kadının imam nikahlı eşi Y.G. (35) tarafından dövülerek öldürüldüğü tespit edildi.

Cinayet olayını 14 ay sonra ortaya çıkartan cinayet bürosu ekipleri tarafından gözaltına alınan Ö.A. adlı bayan, polise verdiği ifadesinde hurdacıyı olay tarihinde birlikte yaşadığı Y.G.'nin öldürdüğünü itiraf etti.

Polis ekiplerince gözaltına alınan Y.G, hurdacı Habip Çakmakçı'yı döverek öldürdükten sonra merkez Yaka Köyü civarında bir araziye gömdüğünü söyledi. Cumhuriyet Savcısı ile olay yerine gidildiğinde gösterilen arazide yarım metre çukur kazılarak kemiklere ulaşıldı. Kemikler DNA testi yapılmak üzere Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Cesedin, elbiseler çıkartılarak bir torbaya içinde toprağa gömüldüğü tespit edildi.

Bu arada, kendisi için cinayet işlenen Ö.A. adlı kadının, cinayet tarihinde imam nikahı ile birlikte yaşadığı Y.G.'den ayrılarak başka bir şahıs ile 4'.kez imam nikahlı evliliğini yaptığı öğrenildi.

Öte yandan, cinayet bürosu ekiplerince katil zanlısı Y.G.'nin evine operasyon düzenlenmesi esnasında mahalle sakinleri 155'i arayarak, bir eve 5 kişinin silahlı baskın düzenlediği şeklinde ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine Emniyet Merkezi'ne bağlı ekip sevk etmek istenmesi üzerine devreye giren cinayet büro amiri, olay yerinde kendilerini bulunduğunu anons etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız