SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kayıp Kaçak Suyu Yüzde 30'a İndirdik"

0
Güncellendi - 2017-04-24 02:41:48
A- A+ PAYLAŞ

MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, yer altı hassas dinleme cihazı sayesinde kaçak su arızalarını daha erken bulduklarını kaydederek, “Bu cihaz sayesinde 2014 yılında yüzde 70 civarında olan kayıp kaçak suyumuzu 2016 yılı sonu itibarıyla yüzde 30 seviyelerine indirdik” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) 2016 yılı değerlendirme toplantısını yaptı.

MASKİ’nin yeni hizmet binasındaki konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, daire başkanları, birim amirleri ve personel katıldı.

Yapılan ve yapılacak olan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda bir konuşma yapan MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir Malatya genelinde içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu alt yapı yatırımlarına devam ettiklerini ifade ederek, “Amacımız şehrimizde daha sağlıklı, denetlenebilir ve yönetilebilir bir sistem kurmak. Öncelikle yatırımlarımıza sağlam alt yapıyla devam ediyoruz. 2014 yılı bizim için yapılanma, 2015 yılı sorunların tespiti ve projelerin hazırlanması yılı olarak geçti. 2016 yılı ise kanalizasyon, yağmur suyu ve alt yapı için şahlanış yılımız olmuştur. Son üç yılda bin 460 km alt yapı yatırımı yaptık. Son 3 yılı baz alırsak alt yapı çalışmaları için 117 milyon TL para harcadık. Malatya merkezinde içme suyunda otomasyona geçtik. Böylece anlık olarak içme su debisini ölçebiliyor, kullanılan kaçak suları anında tespit edebiliyor ve ve otomasyon çalışmaları yapabiliyoruz. Şuan Malatya’mızın kullandığı suyun tüm verilerini saniyelik olarak gerek kameralarla 24 saat gözetliyor gerekse sayısal veri kontrolü sayesinde anlık veri olarak takip ediyoruz. Kaçak su arızalarının daha erken bulunması, bazı su kaçaklarını da yüzeye çıkmadan bulmak için yer altı hassas dinleme cihazı kullanmaya başladık. Bu cihaz sayesinde kayıp kaçakları kısa zamanda bularak gereksiz zaman, işçilik ve yakıt masraflarını minimum seviyeye indiriyoruz. Bu sayede 2014 yılında yüzde 70 civarında olan kayıp kaçak suyumuzu 2016 yılı sonu itibarıyla yüzde 30 seviyelerine indirdik. Ekiplerimizin teknik donanım ve özverili çalışmaları sayesinde hizmete açmış olduğumuz Alo 185 çağrı merkezimize gelen çağrılarla arızalara ulaşım hızımız ve varış süremiz artmıştır. Çalışmalarından dolayı bütün personelimize teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • remzi (6 yıl önce)
    hemen sağındaki inönü üniversitesi inşaat mühendisliği bölüm başkanı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tengiz (6 yıl önce)
    Bu kayserikeri getirenlere sormak lazım Malatya da teknik personel yokmu ki kayseri den İstanbuldan transfer yapıyorsunuz halbuki onlarca yüzlerce memleket sevdalısı var ancak adamı olacak dayısı olacak ki görev verilsin ....
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet baki (6 yıl önce)
    beni üzen nedir biliyormusunuz önüne geleni maskiye aldılar burda özgür bey ne yapsın selamaleyküm diyen geliyor bir masaya oturuyor işin garibi iş bile yapmıyor altına veriyorlar arabayı ense kebap yok cumhur başkanı ile resim çekilmişte onu bile kullanarak akrabalarını kardeşlerini maskiye dolduranlar var illki akçadağlılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferit (6 yıl önce)
    Size şahit olduğum olayı yazayım Cengiz topel caddesindeki miğrosun oldugu binanın önünde bu gün kanalizasyon arıAsını yaptılar su kaçağı gözle görünüyordu söyledik esnaflar olarak kapatıp gittiler ben tekrar söyledim akşam kaçağın yerini bulmak için dinleyeceklerini belirterek gittiler saat 22 00 civarı gelen hala Yok kapalı duruyor
    0
    0
    Yanıtla
  • eyup (6 yıl önce)
    yeni kaynak buldunuzmu ondan haber verin
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (6 yıl önce)
    Malatya da bu işleri yapacak mühendisler kalmadimiki resimde gördügünüz ve daha sayısını bilmediginiz yıgınla kayserili yetkililerle dolu maski.Malatyada adam yokmuş gibi maski kayseriden gelen insanlarla dolu.Acaba kayserideki KASKİ de kaç tane Malatyalı yetkili kişi var merak ediyorum !!!.
    0
    0
    Yanıtla