SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kayıplar Giderilinceye Kadar.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:05:42
A- A+ PAYLAŞ

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Malatya Şubesi, toplu sözleşme eylemi yaptı.

PTT önünde gerçekleştirilen eylemde KESK Malatya Şubeler Platformu adına konuşan SES Malatya Şube Sekreteri Türkan Kavloğan, "2015 bütçesinden hakkımız olan insanca yaşamaya yetecek ve emekliliğe yansıyacak ücreti almak için alanlardayız" dedi. 

Kavloğan, fiyat artışları nedeniyle maşlarının eridiğini iddia ederek, "Haziran ayında aylık artış yüzde 0,3. Yıllık tüketici enflasyonu yüzde 9,16. Emek.ilere ödenecek enflasyon farkı ise yüzde 0. Kayıplarımız giderilene kadar, insanca yaşamaya yetecek ücret ve emekliliğe yansıyabilmesi için mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Hükümet ile Memur-Sen arasındaki toplu sözleşmesi kabul etmediklerini dile getiren Kavloğan, "2013 yılında Hükümet ve Memur-Sen'in imzaladığı 2014 ve 2015 yıllarını kapsayan toplu sözleşmenin sonuçları kamu emekçileri aleyhine daha mürekkebi kurumadan ortaya çıkmaya başlamıştı. Hükümetle 2 yıllığına toplu sözleşmeye imza atan Memur-Sen, yüzdelik zam yerine 123 TL seyyanen zamla yetinip, enflasyon farkından yararlanmayı toplu sözleşme maddesine eklemeyince ücretlerimizdeki erime gözle görülür, hissedilir olmaya başladı" şeklinde konuştu. 

"GÖRMEZDEN GELİNİYOR"

Emekçi ve emeklilerin haklarının gasp edildiğini ileri süren Kavloğan, şunları söyledi: "Haziran ayı enflasyonu beklentilerin üzerinde yüzde 0,31  artarken; Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilene göre 6 aylık enflasyon yüzde 5,7 olarak belirlendi. Ve böylece kamu emekçilerinin aldığı zam, ilk 6 ay için yüzde 3'ün altında kaldığı için 61 TL ile 235 TL arasındaki enflasyon farkının kamu emekçilerinin cebine girmesi engellenerek, toplu sözleşmede milyonlarca kamu emekçisinin ve emeklinin hakları bir kez daha gasp edilmiş oldu. Biz KESK olarak 2014 toplu sözleşmesini yırtmak, 2015 bütçesinden hakkımız olan insanca yaşamaya yetecek ve emekliliğe yansıyacak ücreti almak için alanlardayız. Kayıplarımız giderilene kadar, insanca yaşamaya yetecek ücret ve emekliliğe yansıyabilmesi için mücadele edeceğiz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız