SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısı 13.5 TL'yi Gördü

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:30:27
Kayısı 13.5 TL'yi Gördü
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da kuru kayısının toptan fiyatı, geçen ay tüccar satışı en fazla 13,50 TL’den işlem görerek zirve yaptı. 

Ticaret Borsası verilerine göre, geçen ay yaklaşık 21 ton kuru kayısı satılarak 87 bin 235 TL’lik işlem gerçekleştirildiği bildirildi. Bu yıl yaş kayısı rekoltesinin 600 ton, kuru kayısı rekoltesinin de 150 ton dolayında olması, kayısı çağala ve meyve döneminde dolu yağması ve monila (çil) hastalığından dolayı, kaliteli meyvenin azlığından birinci kalite ürün fiyatı geçen yıla göre çok yükseldi. Ekstra şekerpare kayısının toptan kilosu tüccar satışı en fazla 13,50 TL’den işlem görürken, reçel ve marmelat olarak kullanılan ve adı endüstriyel kuru kayısı olarak geçen kuru kayısının kilosu toptan üretici satışı en fazla 3,96 TL, ortalama 2,51 TL ve en az ise 75 kuruştan işlem gördü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız