SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kayısı Altın Yılını Yaşadı'..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Kayısı Vakfı Toplantısı gerçekleştirildi.
Ziraat Odası'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Vali Ulvi Saran, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Namık Şahin, İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bayram Murat Asma, Meyvecilik Enstitüsü Müdürü Yaşar Zengin, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş ve TSO Meclis Başkanı Sami Payza katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Ulvi Saran, "Kayısı tarımının hasadı bitti, kurutma işlemlerinin de sona ermesinin ardından pazarlama süreci başladı. Çok şükür kayısı bu yıl iyi para etti. Bu yıl altın yılımız. Ama ziraat süreçlerinde her zaman altın yıl olmaz. Bazen verim düşer, ücret düşer. Bolluk olduğu zaman fiyat düşüyor, darlık olduğu zaman fiyat yükseliyor" dedi.

Vali Saran, Türkiye Geneli Kuru Kayısı ihracatıyla ilgili de bilgiler vererek, "Türkiye Geneli Kuru Kayısı İhracatı 1 Ağustos ile 31 Ekim 2010 tarihleri arasında 3 aylık dönemde 27 bin ton karşılığında 117 milyon dolar gelir elde edilmiş. Demek ki kayısı 4 doların üzerinde gitmiş. Bu müthiş bir rakam. Buna şükredilip, kanaat edilmezse, her zaman daha iyisi istenirse daha kötüsü geldiğinde de hiç rahatsız olmamak lazım" diye konuştu.

Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız