SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kayısı Araştırma İstasyonu' Oldu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Meyvecilik Araştırma Enstitüsü'nün adının, bağlı olduğu Gıda-Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndaki düzenlemeler kapsamında "Kayısı Araştırma İstasyonu" olarak değiştirildiği bildirildi. 

Bu arada, istasyonda bağcılıkla ilgili bir eğitim programı düzenlendiği ve katılımcılara sertifika verildiği açıklandı. Konuya ilişkin olarak istasyondan yapılan açıklama şöyle:

"Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2011 yılı Hizmet içi Eğitim Programı çerçevesinde 27-29 Eylül 2011 tarihleri arasında kurumumuzda Genel Bağcılık konusunda 3 gün süreli eğitim kursu düzenlenmiştir. 
 
Genel Bağcılık konulu eğitime ilimiz ve bölge illerinden yoğun bir katılım talebi olmuştur. Gelen talepler 120 kişiyi aştığından bir defa da düzenlenmesi planlanan kurs sayısı 2’ye çıkartılmış olup ilk eğitime Malatya, Adıyaman, Elazığ, Gaziantep, Tunceli il ve ilçelerinden 60 personel katılmıştır.
 
Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürü Yaşar Zengin’in bölge meyveciliği ve bağcılığı hakkındaki konuşmaları ile eğitime başlanmıştır. Konu ile ilgili bilgi veren Yaşar Zengin eğitime son derece yoğun bir katılımcı talebinin olduğunu, bölgede bağcılığın gelecek için umut verdiğini belirtmiştir.
 
Daha sonra kurumumuzda görevli Ziraat Mühendisleri Hasan Koç, Talip Yiğit, Antepfıstığı Araştırma İstasyonu Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Kürşat Alpaslan ve Sivas İl Müdürlüğünde görevli Dr. M.Settar Ünal tarafından; Bağcılığın Genel Durumu, Bağcılıkta Kullanılan Anaçlar, Bağ Tesis Tekniği, Bağcılıkta Budama ve Terbiye Sistemleri, Bağlarda Görülen Hastalık ve Zararlılar ile Ulusal ve Yerel Üzüm çeşitleri konularında teknik bilgi verilmiştir. Eğitim sonunda teknik gezi düzenlenmiş olup kurumumuza ait bağ tesisleri ile ilimizdeki örnek bağ tesisleri gezilmiştir
 
Düzenlenen eğitim sonunda Çiftçi-Teknik Personel ve Araştırma Kuruluşu koordinasyonu ile bağ üreticilerinin sorunlarının tespit edilmesi ve sorunlara ortak çözümler bulunması sağlanacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız