SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kayısı Araştırma'yı Vermeyin"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:35:45
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 288 kayısı çeşidinin gen merkezi olan ve  Kızılcık meyvesinin dünyada iki gen merkezinden biri olarak resmi kaynaklara geçen  Malatya Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’nün, Malatya Belediyesi’ne devrinin  gen kaynaklarının yok olmasına sebep olacağını, müdürlüğün taşınması durumunda geri dönüşü olmayan zararların meydana geleceğini ifade etti.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Tecde Yolu üzerindeki Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’nün taşınarak, arazilerinin Malatya Belediyesi’ne devredileceği yönündeki iddiaları gündeme getirerek, taşınmanın yaratacağı sorunları dile getirdi.

130 DEKAR ARAZİDE MEYVE ARAŞTIRMALARI YAPILIYOR

 Ağbaba, “1937 yılında Türk-Alman işbirliğiyle Kayısı İstasyonu adıyla olarak kurulan, Malatya Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’nün kapatılması sıklıkla gündeme gelmektedir. Malatya Belediyesi tarafından Horata Vadisi projesi kapsamında arazileri istenen istasyonun merkez kampus alanında 37 dekar alanda fidan üretilmekte,130 dekarında ise  meyve araştırmaları yapılmaktadır. Uzmanlar tarafından, Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’nün Malatya Belediyesine devrinin meyve gen kaynaklarının yok olmasına sebep olacağı belirtilmektedir.” İfadelerini kullandı.

 GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN ZARARA YOL AÇAR

CHP Milletvekili Ağbaba, “Toprak yapısı, hava akımı gibi önemli kriterler dikkate alınarak ve çeşitli araştırmalar yapıldıktan sonra  istasyon yerinin belirlendiği dikkate alınırsa , taşınma işleminin geri dönüşü olmayan zararları beraberinde getireceği tüm yetkililer tarafından bilinmelidir.Malatya’nın değerlerinden biri olan Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü üzerindeki oyunlara son verilmeli,başta kayısı olmak üzere meyve araştırmacılığında önemli yeri olan müdürlüğün yerinin değiştirilmesi fikrinden vazgeçilmelidir ” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • bayram (6 yıl önce)
    Bu konuya nacizane katkim olurmu bilemiyorum ama; Bu konuda ziraat cilerin fikir beyan etmesini bekliyorum ve umuyorum. Eczacilarin fikir beyan etmesi herhalde beklenemez. Yoksa ; yaniliyormuyum? Malatyanin gobegine, " kaysi arastirma enstitusu " de yakisir diye dusunuyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • bayram (6 yıl önce)
    Horata vadisi KAYSI olmadan olmaz sanirim. Allah selamet versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • bayram (6 yıl önce)
    Arastirma istasyonunun yaninda yasamakda malatyali icin bir zevk olmali. Yeterki kaysi baskenti unvanimizi kaybetmeyelim. Yoksa birkac donum rant alani kaybetmek bizi bu kadar korkutuyormu ? Canim kaysimiza bunu da mi cok goruyoruz? Umarim akliselim buna horrata prrojesi yaninda yer bulacaktirr. Malatya miza birkac kaysi arastirma noktasida uygun olacaktir lnsaallah. Rabbim insanlara kolayliklar versin.
    0
    0
    Yanıtla