SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kayısı Birliğin Katili..'

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, Malatya Kayısı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'nin kapatılmasına tepki göstererek, "Kayısı Birliği'nin katili Sanayi Bakanlığıdır" dedi. Aslanoğlu, komisyona kayısı kurusu getirerek toplantıya katılanlara ikram etti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nun Sanayi ve Ticaret Bakanlığı bütçesi üzerindeki müzakereleri renkli görüntülere sahne oldu. CHP Malatya Milletvekili Aslanoğlu, birliklerin kaderine terk edildiğini, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın birliklere sahip çıkmadığını belirterek, bunun sonucunda Kayısı Birliği'nin kapatıldığını ifade etti.

'Kayısı Birliğin katili Sanayi Bakanlığı'dır' şeklinde iddialarda bulunan Aslanoğlu, bu uygulamanın bugün yapılmadığını, bunu, bugünkü bakanı suçlamak için de söylemediğini dile getirdi. Aslanoğlu, toplantının öğleden sonraki bölümünde komisyon üyeleri ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Çağlayan ve bakanlık bürokratlarına kayısı kurusu ikram etti. AKP İzmir Milletvekili Tuğrul Yemişçi, Kayısı Birliğin, fonksiyonunu kaybetmiş bir birlik olduğunu ve bu nedenle kapatıldığını belirtirken, AKP Edirne Milletvekili Necdet Budak ise birliklerin özerk yapıda olmasının önem taşıdığını vurguladı. 2001 yılına kadar insanların kartvizit aracılığıyla buralarda ise yerleştirildiğini kaydeden

Budak, AKP hükümetleri döneminde ise bu birliklere bir kişinin yerleştirilmediğini belirtti. Trakya Birlik'te 23 bin YTL maaş alan başkanlar bulunduğuna işaret eden Budak, olay bakanlığın kontrolünden çıktığı için ciddi paraların döndüğünü söyledi. Bir çiftçinin bir yılda 2 bin YTL prim aldığına işaret eden Budak, o birliğin başkanının, çiftçinin 10 yılda alacağı primi 1 ayda aldığını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız