SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kayısı Bizimle Uçacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:07:07
A- A+ PAYLAŞ

AKP'li iki milletvekilinin de bulunduğu bir Malatya Heyeti, uçaklarda Malatya kayısısı ikramını başlatacak olan THY'nin yönetim kurulu başkanı Hamdi Topçu'ya teşekkür ziyaretinde bulundu.

Ziyarete ilişkin olarak basına şu açıklama yapıldı:

"Aralarında Ak Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, Ak Parti Malatya Milletvekili Cemal Akın, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ak Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Yalçın Geyik, MAKİAD Başkanı Muzaffer Erşan, MÜSİAD Başkanı Namık Şahin, Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kalaycıoğlu, Malatya Esnaf ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Keskin, Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kooperatifleri Başkanı Ali Evren, Malatya Eğitim Vakfı Başkanı Mesut Parlak ve eski başkan Şaban Taçyıldız, MİAD Başkanı Yunus Akdaş, MİAD Kadın Kolları Başkanı Kadriye Yüksel, MASTÖB Başkanı Bekir Alyüz, MADEF Başkanı Yılmaz Durmuş, Malatya Pazarı Yönetim Kurulu Üyesi Murat Palancı, Hürriyet Gazetesinden Vahap Munyar, Sabah Gazetesinden Şelale Kadak ve Sevilay Yükselir ile Zaman Gazetesinden Mehmet Kamış’ın da bulunduğu Malatyalı gazetecilerden oluşan heyet, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’ya gerçekleştirdikleri ziyaretten yeni bir müjdeyle döndü.

İstanbul Feshane’de düzenlenen Malatya Tanıtım Günleri etkinliğinde Topçu’dan; THY uçaklarında kuru kayısı ikram edilmesi konusunda söz alan Malatya, artık THY’nin tüm yurtdışı uçuşlarında 40 dakikalık bir film ile yolculara tanıtılacak. 

THY’nin 200 noktaya yapacağı uçuşlarda 30 milyon yolcusuna kayısı ikram etmek için Başkandan olur alan Malatyalılar, yapılan anlaşmanın detaylarını görüşmek ve teşekkürlerini iletmek üzere Topçu’ya bir ziyaret gerçekleştirmişti. Görüşme sırasında Hamdi Topçu Malatyalılara bir hediye daha vermek istediklerini açıklayarak, şehrin 40 dakikalık tanıtım filminin yurtdışı uçuşlarında gösterime gireceğini ve böylece çok daha etkili bir tanıtım gerçekleşeceğini ifade etti. THY’nin ikram hizmetlerini yürüten Turkish Do&Co’nun 65 havayolu şirketine daha yemek servisi verdiğini; böylece o şirketlerin menülerine de Malatya kayısısını dâhil etmenin mümkün olacağını ifade eden Topçu, “Yurtdışı uçuşlarda 94 ülkede 204 noktaya uçuyoruz, Malatya kayısısı da bizimle birlikte uçacak” diye konuştu. 

Varılan noktanın hem Malatya hem de Türkiye için büyük bir kazanım olduğunu ifade eden Milletvekili Öznur Çalık, bu başarının, çok büyük bir sinerji sayesinde hayata geçtiğini hatırlattı. Çalık sözlerini şöyle sürdürdü: “Malatya, kayısısına sahip çıkmıştır. Bugün Sayın Başkanımız Hamdi Topçu’nun desteği ile, dünyada bizi gururlandıran Türk Hava Yollarımızın da kayısımıza sahip çıktığını görmek, bizleri, hem ilimiz hem ülkemiz adına çok sevindirmiş, umutlandırmıştır. Çünkü kayısıyı daha çok insanın tanıması, doğrudan ülkemizin tanıtımına katkı sağlayacak, kazanan Türkiye olacaktır. Bu tüm Malatya’nın, tüm Malatyalıların başarısıdır; büyük bir sinerjinin ürünüdür. Kayısımızın THY uçaklarında ikramı zaten çok müjdeli bir haber olmuştu; bugün Başkanımızdan bir güzel haber daha aldık: Tüm yurtdışı uçuşlarımızda Malatyamızı tanıtan 40 dakikalık bir film döndürülecek. Yolcular hem doğal mucize kayısıyı tadacak hem de Malatya’nın güzelliklerini izleyecek. Bizlere İstanbul’daki bu ziyaretimizde verdiği yemekle ev sahipliği yaparak tanıtım filmi için yapım ve destek sözü veren Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Çalık’a bu vesileyle çok teşekkür ediyoruz. Kıymetli destekleri için Sayın Başkanımız Hamdi Topçu Beyefendiye, bugün İstanbul’da ve bu görüşmelerin ilk aşamasından itibaren yanımızda olan tüm katılımcılarımıza; milletvekillerimize, başkanlarımıza, yöneticilerimize, sanayi ve ticaret camiamızın tüm temsilcilerine ve bizleri yalnız bırakmayan basınımızın kıymetli kalemlerine şükranlarımızı sunuyoruz.”

 “Doğal Mucize-Natural Miracle” ismiyle paketlenecek olan THY kayısısının hem iç ve dış tüketimi artırması hem de Malatya’nın turizmine büyük katkılar sağlaması bekleniyor." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız