SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısı Çekirdeğinde Siyanür İddiasına Tepki..

A- A+ PAYLAŞ

Çanakkale'de kayısı çekirdeği yiyen çocuğun zehirlenmesinin ardından çekirdekte siyanür olduğu iddiasına tepki gösteren Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, "Malatya'da, kayısı ve kayısı çekirdeği yiyen iki cumhurbaşkanı yetişti" dedi.

Son günlerde kayısı çekirdeğinde siyanür olduğu şeklindeki haberlere tepki gösteren Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, "Kayısı çekirdeğinde öyle bir tehlikenin olması söz konusu değildir. Yüzyıllardan beri Malatya'da hem kayısı, hem de kayısı çekirdeği tüketiliyor. Kayısı çekirdeğini tüketmek çok faydalı bir şey" dedi.

Osmanlı döneminde kayısıya ve kayısı çekirdeğine önem verildiğini kaydeden Belediye Başkanı Cemal Akın, "İki cumhurbaşkanı ve iki başbakanın Malatya'dan çıkış sebeplerinden birisi de kayısı ve kayısı çekirdeğidir. Kayısı çekirdeğinde siyanür olduğu şeklindeki haberleri gerçeği yansıtmadığı kanaatindeyim" diye konuştu.

Malatya'daki kayısı ve kayısı yan ürünü satan esnaf da, iddialara tepki gösteriyor. Hasan Şahin adlı esnaf, kayısı çekirdeğinin çok ilgi gördüğünü ve şuanda kilosunun 8 YTL'den satıldığın belirterek, "Evimizdeki tek kuru yemiş kayısı çekirdeğidir. Yıllardır yiyiyoruz, dedelerimiz de yedi, bizde yiyoruz. Ama hiç bir şey olmadı" şeklinde

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız