SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kayısı Desteği Fiyatı Artırdı'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, mecliste gündem dışı söz alarak Malatya'ya yapılan yatırımlarla ilgili bilgi verdi ve "ülkenin her tarafı gibi Malatya'nın da şantiyeye döndüğünü" söyledi.

Öz'ün konuşması TBMM tutanaklarına şöyle geçti:

"ÖMER FARUK ÖZ (Malatya) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Malatya ilimize yapılan yatırımlarla ilgili konuşmak üzere gündem dışı söz almış bulunmaktayım. Bu vesileyle yüce heyetinizi saygıyla selamlıyorum.

Değerli arkadaşlar, insan için en önemli şey, üzerine düşen, kendine tevdi edilen emanete layık olmasıdır. 2002 yılından bugüne Sayın Başbakanımızın Başkanlığında AK PARTİ kadrolarına verilen oylar neticesinde üzerine tevdi edilen emanet çerçevesinde ülkemizin her tarafı şantiye hâline dönmüştür. Bu şantiye hâline dönen ülkemizin bir parçası da Malatya'dır. Ben bu vesile ile Malatya'mıza yapılan yatırımlarla ilgili sizleri biraz bilgilendirmek istiyorum ana başlıkları itibarıyla.

Ulaşımda Malatya'da, Elâzığ-Malatya arasındaki 100 kilometrelik duble yol tamamlanmıştır. Darende-Malatya arasındaki 85 kilometrelik yolun, yaklaşık 200 trilyonluk bedelle, yapımı yüzde 80 civarında tamamlanmış, geri kalan kısmı da gidiş gelişli tünel olmak üzere bu yıl sonu itibarıyla tamamlanacaktır. Yine Malatya'yı güneye bağlayan Gölbaşı yolu üzerindeki Reşadiye Geçidi tamamlanmış, inşallah ağustos veya eylül ayı içerisinde hizmete girecektir. Aynı şekilde devamındaki Erkenek tünellerinin ihalesi yapılmış, inşallah yakın zamanda firmayla sözleşme imzalanarak yapımına başlanacaktır. Yine Malatya Yeşilyurt-Çelikhan ayrımı Adıyaman yolu, hızlı bir şekilde yapımına devam edilmektedir. Yine Malatya-Sivas arasındaki 108 kilometrelik yolun proje ihalesi yapılmış, proje ihalesi biten kısım ile ilgili yapım ihalelerine hemen başlanacaktır.

Yine şehrimizin merkezinde yaklaşık 40 trilyonluk bir maliyetle üç adet alt geçit tamamlanmış ve halkımızın hizmetine sunulmuştur. İnşallah önümüzdeki günlerde, bu yıl sonu itibarıyla, kuzeyden bir çevre yolu ile ilgili çalışmalar son aşamaya gelmiş, inşallah 2011 yılı sonuna doğru yeni bir çevre yolumuzun yapım ihalesi yapılmış olacaktır. Yine Beylerderesi Viyadüğü'müz tamamlanmıştır. Aynı şekilde havaalanı terminalimiz yenilenmiştir. Yine 1 olan pistimiz 2'ye çıkarılmıştır. Bunlar duble yol kapsamında yaptığımız çalışmalardır.

Aynı şekilde, KÖYDES kapsamında, 2005 ile 2010 yılları arasında köylerimizin yol, su, sulama suyunda kullanılmak üzere 112 trilyon lira para harcanmıştır. Bu çerçevede, 36 kilometre olan yollar 253 kilometreye -duble yol- çıkmıştır.

Yine aynı şekilde, sağlığa baktığımızda, 90 trilyon civarında bir ihale yapılmış ve bölgeye hizmet verecek bir eğitim hastanesinin yapımı hızlı bir şekilde devam etmektedir.

Yine aynı şekilde, eğitime baktığımızda, 4.500 olan derslik sayısı 6.100'lere çıkmıştır.

Üniversitemizde çok sayıda yeni fakülteler açılmış, üniversitemizin kadro ihtiyacı tamamlanmıştır.

Yine aynı şekilde, organize sanayi bölgelerimiz, iki organize sanayi bölgemiz yatırımcılarla dolmuş, 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgemize toplamı 8 milyon metrekare iken 12,5 milyon metrekare yer tahsis edilmiş ve onun da altyapıları şu anda bitmek üzeredir. İnşallah, orayla ilgili çalışmalar da tamamlandığında özellikle istihdam konusunda çok önemli bir kapı açılmış olacaktır.

Yine, Malatya'mız, yatırım için, teşvik amacıyla yatırıma en uygun iller arasına alınmış ve bu çerçevede de ülkemize yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı yatırımcıların yatırım yapma noktasındaki tercihi olmuştur.

Yine aynı şekilde, sağlıkla ilgili, doktor sayısı ülke ortalamasının üzerine çıkmıştır, ilimizde gerek uzman hekim ortalaması gerek pratisyen hekim ortalaması ülke standartlarının üzerine çıkmıştır.

Aynı şekilde, tarımla ilgili baktığımızda, 418 milyon lira çiftçimize yardım yapılmıştır, mazot yardımı, gübre yardımı, don yardımı gibi her konuda yapılan yardımlar 418 milyon TL.

Ve bir ilk yapılmıştır, bu ilk de şudur: Tarım sigortası uygulamasına dönemimizde başlanmıştır. Tarım sigortası kapsamında yapılan sigorta bedellerinin yüzde 50'sini devlet karşılamıştır.

2010 yılında don felaketine maruz kalan kayısı üreticimize devletimiz, Hükûmetimiz 90 trilyon lira yardım yaparak kayısıda fiyat istikrarı sağlanmıştır. Daha önceki yıllarda 3,5-4 liraya giden kayısı, Hükûmetimizin tam zamanında yapmış olduğu don desteğiyle kayısı fiyatları 7-7,5 liraya çıkmıştır.

Ben buradan, bu yatırımların gelmesinde emeği geçen başta Sayın Başbakanımıza, bakanlarımıza ve tüm milletvekillerimize ve Malatya sivil toplum örgütlerimize ve bu yatırımları Malatya halkına doğru yansıtan Malatya yerel basınına teşekkür ediyorum.

Bu vesileyle yüce heyetinizi saygıyla selamlıyorum. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız