SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısı Festivali Başlıyor, Programı İse Meçhul!

0
Güncellendi - 2019-07-17 00:06:46
Kayısı Festivali Başlıyor, Programı İse Meçhul!
A- A+ PAYLAŞ

23. Uluslararası Malatya Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali, 17- 21 Temmuz günleri arasında gerçekleştirilecek. Festival kapsamındaki kortej yürüyüşü ise 16 Temmuz Salı (bugün) akşamı gerçekleştirilecek. Bu arada, etkinlikler ve festivale ilişkin ayrıntılı programın henüz kamuoyuna duyurulmaması tepkilere ve eleştirilere yolaçtı.

KORTEJ BU AKŞAM..

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2013'ten sonra ilk kez düzenlenen etkinlikler kapsamında, bu akşam festival korteji yürüyüşü yapılacak.

Saat 20.00'de Öğretmenevi önünde başlayacak olan kortej yürüyüşü, İnönü Kapalı Çarşısı önünde son bulacak.

PROGRAM AÇIKLAYAN OLMADI, RESMİ SİTELERİNDE DE YOK!

17- 21 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan etkinlikler ve festivalin ayrıntılı programı hakkında kamuoyuna bilgi verilmezken, bu konudaki bir bilgi veya açıklama, Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde ve bu etkinlikleri yapan belediye şirketi Kültür A.Ş.'nin resmi internet sitesinde bulunmuyor.

Her iki internet sitesinde, sadece kortej ve festival etkinliklerine ilişkin afiş görseline yer verilirken, etkinlikleri ve yapılacağı yeri tarih ve saat olarak belirten ayrıntılı bilgi yeralmaması tepkilere ve eleştirilere yolaçtı.

Özellikle kayısı festivali etkinliklerinin, büyükşehir belediyesinin eski yönetimleri tarafından çeşitli gerekçelerle yapılmazken, bu yıldan itibaren düzenlenmesi kararına bazı grupların sıcak bakmadığı biliniyor ve belediyenin bu konudaki kamuoyunu bilgilendirme eksikliğinin de belediyenin bazı birimlerinin eski yönetim anlayışından kaynaklanıp kaynaklanmadığı merak ediliyor.

Bu akşam yapılacak olan kortejin yeri ve saati de, etkinlik afişinin üzerinde yeraldığı için bilinebiliyor.

17- 21 TEMMUZ ETKİNLİKLERİ (AYRINTISIZ!)..

23. Uluslararası Malatya Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali kapsamında, 17- 21 Temmuz günleri arasında gerçekleştirilecek, ancak yeri, günü ve saati bilinmeyen etkinlikler ile yine eksik bilgili konser programları şöyle:

"-En İyi Yaş Kayısı

-Yaş Kayısı Yeme

-En İyi Kayısı Ambalaj

-Kayısı Pırtlatma (Patik Yapma)

-En İyi Vitrin yarışmaları.

-Uluslararası halk oyunları ekiplerinin gösterileri (Halk oyunları ekipleri şehir merkezinde ve ilçelerimizin meydanlarında gösteriler yapacak. Ayrıca bu ekipler Mişmişpark’ta da festival boyunca gösterilerini yapacaklar.)

-Şehrimizin değişik noktalarında müzik ve sanatsal etkinlikler düzenlenecek.”şeklinde bilgiler verdi.

Konser verecek sanatçılar

17 Temmuz Çarşamba Rafet El Roman

18 Temmuz Perşembe Malatya Sıra Gecesi (Sürpriz Sanatçılar)

19 Temmuz Cuma Funda Arar

20 Temmuz Cumartesi Yusuf Güney

21 Temmuz Pazar Ümit Besen"

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • İtiraz44 (4 yıl önce)
    Festival ziyaret saatleri hakkında bilgi yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sea (4 yıl önce)
    Sıra gecesi nerde olcak
    0
    0
    Yanıtla
  • Serap (4 yıl önce)
    Konserler saat kaçta olacak acaba?
    0
    0
    Yanıtla
  • Nouma44 (4 yıl önce)Serap isimli kullanıcı yorumuna
    Bilgidim kadariyla 9 da bssliyo 12 ye kadar
    0
    0
    Yanıtla
  • MERT (4 yıl önce)
    15 temmuz haftasında festival yapılması doğrumu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih genç (4 yıl önce)MERT isimli kullanıcı yorumuna
    Söyleseydin daha önceye alırlardı mert cim
    0
    0
    Yanıtla
  • Nouma44 (4 yıl önce)MERT isimli kullanıcı yorumuna
    IOkadar sehit varken hakkariden sinirdan haberler gelirken eglenmek dogrumuydu
    0
    0
    Yanıtla
  • Nouma44 (4 yıl önce)
    Aldigim bilgilere gore pamela hanim istanbuldaki bir konserde hersey guzel olacak dedigi icin malatya konseri iptal edilmistir
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (4 yıl önce)
    Kayısı ve film festivali birleştirilerek Malatya uluslararası kayısı ve film festivali adıyla her yıl Temmuz ayında yapılmalıdır. Böylece masraf teke düşürülmüş ve kışın yapılan ve Malatya ya gelip de gezemeyen ve kayısı yiyemeden giden misafirlere güzellik yapılmış olur.
    0
    0
    Yanıtla