SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısı Fiyatındaki Düşüşe Çözüm Arayışı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın dünyaca meşhur kayısısında fazla rekolteden dolayı yaşanan fiyat düşüşünü engellemek için çözüm yolları aranıyor. Malatya Ziraat Odası Başkanı Enver Budan ve yönetim kurulu üyeleri, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Tahir Kalaycıoğlu'nu ziyaret etti.

Görüşmede aşırı fiyat düşüşleri ve kayısı üreticisinin mağduriyetini dile getiren Ziraat Odası Başkanı Enver Budan, sorunun ancak havuz sistemi kurulduğu takdirde çözümlenebileceğini belirtti. Rekolte fazlalığı nedeniyle fiyatın geçen yıla göre yüzde 100 düştüğüne dikkat çeken Budan, üreticinin alın terinin karşılığını alamadığını söyledi. Budan, tahmin edilen 125 bin kuru kayısının aslında fazla olmadığını, ihracat imkanının artırılmasıyla bunun eritilebileceğini vurguladı.

Kayısının daha fazla ihraç edilmesi ve iç tüketimin artırılması için siyasilere de büyük görevler düştüğüne dikkat çeken Budan, çeşitli spekülasyonların da fiyatın daha da düşmesine neden olduğunu, üreticilerin spekülasyonlara itibar etmemesini istedi.

Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kalaycıoğlu ise, tek çözümün kooperatif sisteminde olduğunu vurguladı. Kayısı fiyatlarındaki düşüşle ilgili spekülasyonların alabildiğine devam ettiği söyleyen Kalaycıoğlu, yüksek rekoltenin gerek ihracat ve gerekse iç tüketimle eritilmesi için Ticaret Borsası olarak girişimlerini sürdürdüklerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız