SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kayısı Geliri Artırılmalı'

A- A+ PAYLAŞ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Namık Şahin, "Hükümetin gündemi Avrupa Birliği (AB) ve yeni Anayasa olmalı" dedi.

Mangal Vadisi Lokantası'nda, yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları ile bir araya gelen MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Namık Şahin, önce derneklerinin tanıtımını yaptı.

Türkiye'de 3 bin işadamı ve bin 600 genç MÜSİAD üyesi, Malatya'da 75 işadamı ve 25 genç MÜSİAD üyesi bulunduğunu hatırlatan MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Şahin, basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı.

Küresel ekonomik krizin Türkiye'ye yansımaları nedeniyle Malatya'da bazı işletmelerde işçi çıkarma olduğunu, ancak belirgin bir işçi çıkarma olmadığını ileri süren Şahin, "MÜSİAD Genel İdare Kurulu'nda (GİK) ekonomik krizle ilgili hükümete nelerin önerileceği kararı alındı. Bu karar bugünlerde açıklanacak" ifadelerini kullandı.

Ermenistan sınır kapısının açılıp açılmaması konusuyla ilgili soruyu da cevaplayan Namık Şahin, "Azerbaycan'ın haklarının iade edilmesi kaydıyla Ermenistan sınır kapısının açılması gündeme gelmelidir" şeklinde konuştu.

Hükümetin gündeminin Avrupa Birliği (AB) ve yeni Anayasa olması gerektiğini dile getiren Şahin, "Yeni Anayasa'da toplumun bütün kesimini kucaklayacak, hakların verileceği maddeler olmalıdır" dedi.

MÜSİAD olarak iki ayda bir gerçekleştirilen Genel İdare Kurulu'nun bundan sonraki toplantısının, yani Haziran ayında gerçekleştirilecek toplantının Malatya'da yapılması için genel merkeze başvurduklarını dile getiren Namık Şahin, "Diyarbakır ve Bursa da Haziran ayında düzenlenecek GİK toplantısının kendi illerinde yapılması için başvurmuş. Genel merkezimiz bugünlerde hangi ilde GİK toplantısı yapılacağını bildirecek" ifadelerini kullandı.

Yerel sorunlardan da söz ederken, kayısıdan yılda Malatya'nın 250 milyon dolar civarında gelir elde ettiğini, bu rakamın arttırılması gerektiğini söyleyen Şahin, kayısı konusunda da çalışmalarının olduğunu vurguladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız