SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kayısı Gelirini Artırmalıyız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:11:27
A- A+ PAYLAŞ

AK Parti Malatya milletvekili Ömer Faruk Öz, kayısıda elde edilen gelirin arttırılması gerektiğini belirterek, yılda 350 milyon dolarlık değil, ilk etapta 500-600 milyon dolarlara çıkarmamız gerekiyor” dedi. 

Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan kayısı işleme fabrikasında incelemelerde bulunan milletvekili Öz, burada yaptığı açıklamada, “Aziz Beyin kayısı tesisinde inceleme yaptık. Burada çok sayıda hemşerimizin istihdam edilmesinden mutluluk duyuyoruz. Ekonomiye katkıda bulunmasından ve katma değer sağlamasından dolayı gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

“Kayısının nihai tüketiciye ulaşacak şekilde ambalajlamamız gerekiyor. Hijyeniklik önemlidir” diyen Öz, “Yılda 350 milyon dolarlık değil, ilk etapta 500-600 milyon dolarlara çıkarmamız gerekiyor. Daha çok ülkeye daha fazla ihracat yapılması için çaba gösteriyoruz. Bu el birliği ile olur” şeklinde konuştu.

Bu yıl kayısı çiçeklerinde yaşanan don olayı nedeniyle henüz don zarar tespitinin netleşmediğini söyleyen Öz, “Muhtemelen Mayıs ayı sonu veya Haziran başlarında belli olabilecek. Don zarar miktarı belli olunca, üreticilerimizin gerek Ziraat Bankası'na ve gerekse Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borç erteleme konusu gündeme gelecektir” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız