SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısı Hasadı Sürüyor

0
Güncellendi - 2018-07-10 04:26:28
Kayısı Hasadı Sürüyor
A- A+ PAYLAŞ

Dünya kayısı başkenti Malatya’da kayısı hasadı devam ediyor.

Şehirde 50 bin kişiyi doğrudan 850 bin kişiyi ise dolaylı olarak etkileyen ve besin değerinin yüksek olmasının yanı sıra aroması ve lezzeti ile de dünyanın ilgisini çektiği için ‘sarı altın’ olarak anılan kayısıda hasat mevsimi yaklaşık 1 ay önce başladı. Dünya kuru kayısı ihracatının yüzde 85'ini karşılayan şehirde üreticiler kavurucu sıcaklara rağmen dallardaki ürünleri toplayabilmek ve kayısıyı tüketime hazır hale getirebilmek için hummalı bir çalışma yürütüyor. Bin bir zahmet çekerek ürünleri toplayan üreticilerin tek derdi ise verdikleri emeklerin karşılığını alabilmek. Üreticiler, geçtiğimiz yıl Avrupa Birliğinden Coğrafi İşaret Belgesi de alan kayısının bu yıl kendilerini sevindireceğini düşünüyor. Bu yıl ki rekoltesi 400 bin ton olarak açıklanan kayısıda verimli bir hasat sezonu geçirdiklerini aktaran kayısı üreticileri kayısı kalitesinin bu yıl diğer yıllara oranla yükse olduğunu kaydetti. Kayısı hasadının zor olduğunu aktaran üreticiler fiyatların bu yıl yükselmesi gerektiğini söyledi. Kayısıyı dallardan topladıktan sonra çeşitli işlemlerden geçirdiklerini dile getiren çiftçiler bu aşamalardan sonra kayısının kuruması ve tüketime hazır hale getirilmesi için kayısıyı toprağa serdiklerini belirtti.

Temmuz'un ortalarını kadar sürmesi beklenen kayısı hasadının ardından kayısı üreticileri topladıkları ürünleri yurt dışına ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerine ihraç edebilecek.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • turan yorulmaz (5 yıl önce)
    "etkileyenmi" ilgilendiren mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (5 yıl önce)
    Kaysi bu sene çok tutmuş hasat iyi gel gör ki ciftci isci bulamıyor ürün tarlada curuyecek işçilerin ücretleri az çalışma ve barınma şartları iyi değil kaysinin başkentinde yaş kaysi beş milyon gun kurusu yirmi milyon gerçekten pahalı bu parayı inanın köylü kazanmiyor
    0
    0
    Yanıtla