SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısı İçin 23 Milyonluk Yatırım

0
Güncellendi - 2018-10-09 05:38:18
Kayısı İçin 23 Milyonluk Yatırım
A- A+ PAYLAŞ

Dünya kuru kayısı ihtiyacının yüzde 85'inin karşılandığı Malatya'da, yaklaşık 23 milyon lira yatırımla kurulacak lisanslı deponun yer tahsisi yapıldı.

Lisanlı deponun hayata geçirilmesinin ardından kayısının gerçek değerini bulması, fiyatta oluşabilecek spekülasyonların önüne geçilmesi sağlanacak.

Kurulacak lisanslı depo sayesinde ilerleyen dönemlerde de üretici, depoya koyacağı ürün karşılığında alacağı senetle, istediği banka ya da kooperatiften borçlanma imkanına kavuşacak.

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lisanslı depo için 1. Organize Sanayi Bölgesi'nin devamında bulunan 26 bin 600 metrekarelik alanın tahsis edildiğini belirtti.

Yer tahsisinin tamamlanmasıyla Fırat Kalkınma Ajansının proje ihalesini gerçekleştireceğini anlatan Özcan, ardından inşaata başlanacağını söyledi.

İnşaatın tamamlanmasının ardından lisanslı deponun hizmete gireceğini kaydeden Özcan, şöyle konuştu:

"Projemizin toplam bedeli 18 milyon 600 bin lira değerindeydi. Bu ekonomideki değişikliklerden sonra artan maliyetleri de göz önünde bulundurursak 18 milyonun üzerine çıktı. Biz yaklaşık 23 milyon liralık yatırım bekliyoruz. Dolayısıyla bu, şehre çok önemli katkıda bulunacak, ciddi anlamda da istihdam yaratmış olacağız."

- "Biz taban fiyatı belirleyeceğiz"

Özcan, kayısının en önemli problemlerinin başında gelen taban fiyat belirsizliğinin de ortadan kalkacağını söyledi.

Lisanslı depoculukta en önemli unsurlardan birinin de Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) alım yapması olacağını dile getiren Özcan, şunları kaydetti:

"TMO, yıl içerisinde ürünün kapasitesine ve üretime göre temmuz ve ağustos aylarında taban fiyatları belirleyerek alım yapacak. Bu özellikle çiftçimiz açısında ve yıl içerisinde istikrarlı taban fiyat oluşması açısından çok önemli. TMO'nun da bize ortak olması çok önemli, bunu önemsiyoruz."

Özcan, deponun çiftçiyi maddi olarak da rahatlatacağına değinerek, "Ürünün değerine değer katarak çiftçimizi rahatlatacağız. Çiftçilerimizin özellikle temmuz ve ağustos aylarında ciddi bir gideri vardı. Ürünler depoya konulduğunda bankalardan faizsiz kredi alabilecek ve depoyla bu sorunu da çözmüş olacağız." şeklinde konuştu.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Dgn (5 yıl önce)
    SEKTÖR GELECEKTEN ÜMİTLİ Malatya'da milyonlarca liralık bir katma değere sahip olan Kaysı'nın, nihayet liyakatli bir yönetimin iş başına gelmesiyle hakettiği değeri bulmaya başladı. sektörünün temsilcileri de gelecekten oldukça ümitli. Sektör temsilcileri, özelikle önümüzdeki yıllar içinde başata üreticiler olmak üzere yabancı yatırımcıların da ilgisinin yoğun olacağı ifade ediyorlar. Malatya 'ya aidiyet duygusuyla bağlı olanlar için bu hizmetler gurur verici. Bu anlayışla daha büyük hedeflerle Malatya.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan Bozkurt (5 yıl önce)
    Bizde Malatya lyız iyi olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adsız (5 yıl önce)
    Seçim yaklaştı yine
    0
    0
    Yanıtla