SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısı İçin Büyük Buluşma

A- A+ PAYLAŞ

14-15 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan 2. Uluslararası Kayısı Sempozyumu ile kayısının muhatapları bir araya geliyor.

Malatya tarihinde ilk kez Yurtiçi ve Yurtdışındaki kayısı ticaretinin üst düzey yetkilileri bir araya gelerek 2 gün süreyle Kayısı’nın sorunlarını ve çözüm yollarını tartışacaklar… Malatya tarihinde ilk defa bu kadar geniş çaplı, profesyonel ticaret uzmanlarının katılacağı bir toplantı gerçekleştirilmiş oluyor. Dünya ticaretini yönlendiren önemli isimler bu defa kayısıyı enine-boyuna tartışacaklar. Malatya Belediyesi tarafından 1.si geçtiğimiz yıl yapılan Kayısı Sempozyumun bu yıl 2.si gerçekleştirilecek.

14-15 Temmuz Cuma-Cumartesi günleri Belediye Konferans Salonu ve İl Özel İdare Salonunda gerçekleştirilecek olan 2. Uluslar arası Kayısı Sempozyumuna Yurt içinden ve yurt dışından kayısı ithalatçısı ve ihracatçısı ile diğer yerli ve yabancı yetkililer katılacak.

Sempozyuma, ilgili bakanlıkların yüksek seviyede temsilcileri ile kayısı ile ilgili organizasyonların temsilcileri (Türkiye İhracatçılar Meclisi, İhracatçılar Birliği, Diş Ticaret Müsteşarlığı gibi) dünya çapında ün yapmış araştırmacılar, kayısı ticareti ile uğraşanlar, ihracatçılar ve ithalatçılar davet edildi.

2 gün sürecek olan ticaret toplantısında kayısı ticareti ve kayısı işlenmesi ile ilgili profesyoneller birbirleri ile tanışma ve fikir alışverişinde bulunma fırsatı yakalayacak, tüccarların, ihracatçıların ve ithalatçıların ve üreticilerin sorunları işlenecek.

Belediye Başkanı Cemal Akın, “Amacımız özellikle kayısı ve gıda ithalatçılarının, ihracatçılarının ve tüketicilerin beklentilerini öğrenmek ve daha kaliteli ürün için önerilerinizi değerlendirmek, yeni iş fırsatlarının doğması sağlamak, karşılıklı alışveriş imkânlarının geliştirilmesini sağlamaktır. Bu organizasyonumuza katılarak yeni sektörlerle tanışacak, kuru meyve ve diğer sektörlerde yapacağınız ithalatlar için en uygun ortamda fırsatlar yakalamak için değerli bir buluşma imkânı bulunacaktır” dedi.

Kayısı ticaret toplantılarına yurt içinden ve yurt dışından 100’e yakın işadamı ve yetkili katılacak.
Dış Ticaret Müsteşarlığı, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, TİDAF (Türk İşadamları Dernekleri Avrupa Federasyonu), ATİK (Avrupa Türk İşadamları Konseyi), Polonya Türk Ticaret Platformu, Fransa İşadamları Platformu, Hollanda Türk İşadamları Platformu, Türk-İngiliz Ticaret Odası, TİM (Türk İhracatçılar Meclisi), Ege, İstanbul ve Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği ve diğer kurum ve kuruluşların üst düzey temsilçileri toplantıda hazır bulunacak.

Toplantıya katılması beklenen bazı yetkili, işadamı ve ithalat-ihracatçıların bazıları şöyle:

Bob BAUER (ABD Gıda Endüstrisi Birlik Başkanı), Prof.Dr. Fatih YILDIZ (ODTÜ Öğretim Üyesi), Gerhard H. BREUER (The Clipper-Dünya Kuru Meyve Dergisi Sahibi), Ahmet Serdar Yenice (TİDAF Genel Başkanı), Remzi Gür (Türk-İngiliz Ticaret Odası Başkanı), Ziya Akşahin (TİDAF Genel Bşk. Yrd.) Nasrullah Karaca (TİDAF Genel Sekreter), Mümin Uluç (TİDAF Genel Sekreter Yrd.), Sezai Karakuş (TİDAF Muhasibi), Cahit Öner (İthalat-İhracatçı), Prof.Dr.Jules JANICK ( Bilim adamı) Dr.Harvey MARSHALL (İthalat-İhracatçı), Mehmet Abdikoğlu (İthalat-İhracatçı, TİDAF Macaristan Temsilcisi), Necmi Akarsu (İşadamı), Prof.Dr.Jean Marc AUDERGON (Bilim adamı)-Dünya Meyvecilik Ar. Gur. Bşk.), Dr. Dursun Altınışık (İthalat-İhracatçı), Mehmet Baş (Kanal Avrupa TV), Veli Soner (Kanal Avrupa TV), Şengül Şenol (Kanal Avrupa TV), Gülperi Çapar (İthalat-İhracatçı), Garip Çapar (İthalat-İhracatçı), Bezmi Hamurcu (İthalat-İhracatçı), Yahya Kızılarslan (İthalat-İhracatçı), Sefa Yüce (İthalat-İhracatçı), Musa Serdar Çelebi (İthalat-İhracatçı), Nusret Elmas (İthalat-İhracatçı), Hulusi Polat (İthalat-İhracatçı), Robert Leenard (İş adamı) Naciye Torunlar (Finans Sektörü), Faruk Eskioğlu(Gazeteci-Açık Gazete), Aziz Şahin (Avrupa Türk İşadamları Konseyi Başkanı), Hüseyin Güney (İthalat-İhracatçı), Dursun Şahin (Danışma Kurulu Başkanı-İthalat-İhracatçı), Rzchard Hecka (Polonya Türk Ticaret Platformu Başkan Yardımcısı), Michana Janusz (İthalat-İhracatçı), Mustafa Kara(İthalat-İhracatçı), Sabahattin Uçar (AB İlişkileri Başkanı), Mehmet Hasan Çebi (Hollanda Türk İşadamlar Yönetim Kur. Üyesi-İthalat-İhracatçı), Mehmet Akdağ (Fransa İşadamları Platformu Başkan Yardımcısı), Musa Çeliközü (İthalat-İhracatçı), Yusuf Cinal (Hürriyet –Brüksel Temsilcisi)(11-07-2006 tarihi itibarı ile teyidi alınan isimler olup yeni isimler ilave edilecek)

PROGRAMDA NELER VAR?
1. Gün:
2. Uluslar arası Kayısı Toplantısı 14 Temmuz 2006 Cuma günü Belediye Konferans Salonunda başlayacak. Saat 10.00’da açılış yapılacak ve protokol konuşmalarından sonra 1. oturuma geçilecek. Bilahare öğlen arası verilecek ve öğleden sonra 2. oturum gerçekleştirilecek. Akşam saat 20.00 ‘de ise toplantıya katılan misafirler için kokteyl düzenlenecek.

2. Gün:
2. Uluslar arası Kayısı Toplantısının 2. günü olan 15 Temmuz 2006 Cumartesi günkü toplantısı İl Özel İdare toplantı salonunda yapılacak. Saat 10.00’da 3. oturum yapılacak. Oturum sonunda öğlen arası verilecek. Bilahare toplantıların son oturumu saat 14.00’de başlayacak ve Kayısı Sempozyumu bu oturum ile sona erecek.

Kayısı Toplantılarına katılmak üzere Malatya'ya gelecek olan misafirler için 16 Temmuz Pazar günü özel bir Nemrut gezisi planlandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız