SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısı İçin Geldiler

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:12:50
Kayısı İçin Geldiler
A- A+ PAYLAŞ

Kayısı konusunda çalışmalarda bulunmak üzere Çek Cumhuriyeti ve Çin’den gelen akademisyenler, Malatya İnönü Üniversitesi’nde Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik’i makamında ziyaret etti.

Ortak proje çalışmaları yapmak, kısa süreli öğrenci ve personel değişimini hayata geçirmek amacıyla Şubat ayında Avrupa Birliği Erasmus Programı kapsamında İnönü Üniversitesi ile Çek Cumhuriyeti Mendel Üniversitesi arasında bir anlaşma yapılmıştı. Bu anlaşma çerçevesinde kayısı ile ilgili projeleri görüşmek amacıyla Malatya’ya gelen Mendel Üniversitesi Bahçe Bitkileri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Ivo Ondrasek ile Meyvecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Boris Kriska, 95 yıllık bir geçmişi olan Mendel Tarım Üniversitesi’nde tarım, meyvecilik, süs bitkileri, bağcılık konusunda beş fakülte ve bir enstitüde toplam 10 bin 250 öğrencinin öğrenim gördüğünü, İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile kayısı konusunda ortak proje yapmak istediklerini ve bugünkü ziyaretlerinde de bu konuyu görüşeceklerini söyledi. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Murat Asma ise Dr. Ondrasek ve Prof. Dr. Kriska ile birlikte bir projede çalıştıklarını, kayısı ıslah çalışmaları ve yeni stratejiler konusunda fakültelerinde ortaklaşa bir workshop yapacaklarını ifade etti.

Aynı ziyarette kayısı konusunda çalışmalar yapmak üzere Çin’in Liaoning Eyaleti Meyvecilik Araştırma Enstitüsü’nden Malatya’ya gelen Zhang Qiuping ve Ming Xu da yer aldı. Çinli araştırıcılar, AB Yedinci Çerçeve Programı dâhilinde 2011 yılından beri devam eden Çin, Fransa, Almanya, Türkiye ve Azerbaycan’ın ortak olduğu “Orta Asya, Kafkasya ve Avrupa’da Taş Çekirdekli Meyve Ağaçlarında Genetik Çeşitlilik” projesi kapsamında İnönü Üniversitesinde bir ay kalacak.

Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, yurt dışından gelen konuklarına ziyaret anısına çeşitli hediyeler verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız