SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısı İçin Laboratuar

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Meyvecilik Araştırma Enstitüsü bünyesinde "Katkı ve Kalıntı Laboratuarı" düzenlenen bir törenle açılarak hizmete sunuldu.

Açılışa, Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz, Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü Daire Başkanı İsmet İşdemir, Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, kayısının gerek Malatya gerekse, Türkiye için önemli bir ürün olduğunu belirterek, "Kükürt analizi ile birlikte ürünün pazarlanmasında yaşanan sıkıntılar ortadan kalkacaktır. Yüksek kükürt dozu nedeniyle oluşacak mağduriyetler önlenmiş olacaktır. Kükürt analizinde yurt içi ve yurt dışı normlara uygun sağlıklı ürünler piyasaya sunulacak" dedi.

Meyvecilik ve Araştırma Enstitüsü Müdürü Yaşar Zengin de, Malatya Meyvecilik Araştırma Enstitüsü bünyesinde kayısı konusunda hassasiyet gösterdiğini belirterek, "Fedakar hizmet ve milletvekillerimizin de desteğiyle Katkı ve Kalıntı Laboratuarımızı hizmete açıyoruz. Günümüzde hem iç hem de dış piyasalara yapılacak olan kükürtlenmiş kuru kayısı pazarlarında etkin doz kontrolleri Malatya dışındaki illerde yapılırken, bugün burada faaliyete geçireceğimiz laboratuarımızla kayısıyı yerinde inceleyeceğiz. Kükürt Analiz Laboratuarımız ile analizimiz daha hızlı ve etkin bir şekilde yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal ise, kükürtün kayısı için büyük bir sorun olduğunu kaydederek, "Yeni açılacak laboratuarımız kayısımıza çok yarar sağlayacak bir faaliyet olacak. Dünyada lider olduğumuz altı üründen biri olan kayısı ürününü dışarıya pazarlarken yaşadığımız sorunları ortadan kaldırmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü Daire Başkanı İsmet İşdemir de, kayısının iç piyasada önemli bir ürün olduğunu ve kükürt probleminin ortadan kaldırılmasıyla beraber ürünün pazar payının artacağını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Katkı ve Kalıntı Laboratuarı’nın açılışı yetkililer tarafından gerçekleştirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız