SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısı İçin Meclis Araştırması

A- A+ PAYLAŞ

Kayısı ile 4 araştırma önergesi nihayet gündeme alındı, iktidarı ve muhalefetin oylarıyla sorunların araştırılması için bir araştırma komisyonu kurulması kararlaştırıldı. 14 kişilik komisyon, çalışmalarını 3 ayda tamamlayacak.

TBMM'nin Salı günkü oturumunda, AKP'li Münir Erkal ile CHP'li Mevlüt Aslanoğlu ve Muharrem Kılıç tarafından verilen, ilki 2003 Mart tarihini taşıyan meclis araştırması açılması önergeleri, mevcut meclisin yasama döneminin tamamlanmasına aylar kala nihayet gündeme alındı.

Önergelerle ilgili olarak ilk sözü Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker aldı ve kayısı ile ilgili üretim rakamlarını açıkladı.

CHP Grubu adına ilk konuşmayı yapan Muğla Milletvekili Gürol Ergin kayısıya destek verilmediğini söyledi.

Anavatan Partisi Grubu adına sözalan Malatya Milletvekili Süleyman Sarıbaş, üreticinin emeğinin karşılığını alamadığını ifade etti.

AKP Grubu adına da Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt konuşarak, hükümetleri döneminde Malatya'da kayısı üreticisine destek konusunda yapılanları anlattı.

Önerge sahibi olarak sözalan CHP Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç, bir türlü gündeme getirilmeyen önergelerle ilgili yeni bir girişim yapma kararlarının ardından iktidar partisinin konuyu gündeme getirdiğini ifade etti.

Diğer bir önerge sahibi CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ise, kayısının ve üreticisinin desteklenmediğini, önemli sorunlarının görmezlikten gelindiğini savundu.

CHP Osmaniye Milletvekili Necati Uzdil, Meyvecilik Araştırma Enstitüsü'nün belediyece park yapılması projesini eleştirip, buranın zaten doğal bir park konumunda olduğunu bildirdi.

Bir diğer önerge sahibi AKP Malatya Milletvekili Münir Erkal da, hükümetlerinin kayısıya sağladığı destek konusunda muhalefetin doğruyu söylemediğini ifade etti.

İki milletvekilinin daha yerlerinden konuyla ilgili sözalmalarının ardından, meclis araştırması açılması istemi oylamaya sunuldu. Öneri, iktidar ve muhalefet milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi. Oturumu yöneten başkan vekili, sorunları araştırmak için 14 kişilik bir komisyon kurulması, komisyonun bir başkan, bir vekil ve üyelerden oluşması, 3 ay sürede çalışmalarını tamamlaması, Ankara dışında da çalışması konularını ayrı ayrı oylamaya sundu ve bunlar da kabul edildi.

NOT: Haberle ilgili tüm detaylar daha sonra sitemizde yeralacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız