SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısı İçin MTB Projesi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret Borsası (MTB)'nın, Kayısı Kümeleme Vadisi isimli projesinin Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenecek olmasını değerlendiren Ticaret Borsası Başkan Vekili Gürsel Özbey, "Kayısının pazarlanması ve üretici açısından büyük faydalar sağlayacak" dedi.

Ticaret Borsası Başkan Vekili Gürsel Özbey, yaptığı açıklamada, "Malatya Ticaret Borsası olarak Kayısı Kümeleme Vadisi isimli proje hazırlatmıştık. Projemizin onaylandığını Sanayi ve Ticaret Bakanımız Nihat Ergün açıkladı. Bir milyon 819 bin Euro'luk projemiz, 532 proje içerisinde, Kayısı Kümeleme Vadisi isimli projemizin desteklenmesine karar verildi" ifadelerini kullandı.

Gürsel Özbey, sözü edilen projeye sağlanan hibe desteği konusunda da, "Yüzde 75'i Avrupa fonlarından, yüzde 25'i de ulusal bütçeden karşılanacak. Yüzde 100'ü hibedir" diye konuştu.

Kayısı Kümeleme Vadisi isimli proje hakkında bilgi de aktaran Özbey, "Malatya'da kayısı ihracatı yapan 94 ihracatçı bir araya gelerek, kümeleme, yani ortaklık kültürü kazandırılacak. Bu da kayısının pazarlanması ve üretici açısından büyük faydalar sağlayacak. Fikir jimnastiği yapılacak" dedi.

Özbey, Kayısı Kümeleme Vadisi isimli proje kapsamında yaş kayısı için soğuk hava deposunun da yapılacağını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız