SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısı İçin Ortak İmza

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:38:14
Kayısı İçin Ortak İmza
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya’daki sivil toplum kuruluşları tarafından ortak imza ile kayısının okullarda süt dağıtımın yanında öğrencilere verilmesi için hazırlanan metin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte bakanlara ve Malatya, Sivas, Elazığ ve Kahramanmaraş Milletvekillerine gönderildi.

12 STK İMZA KOYDU

Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, ANESİAD, TÜMSİAD, MASİAD, MAKİD, Kayısıcılar Derneği, Kayısı Üreticileri Derneği, Ziraat Mühendisleri Odası ile Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası başkanlarının imzasıyla ortak hazırlanan metinde bu sezon en az 10 bin ton kayısının alımının yapılarak okullarda ve askeri birliklerde dağıtılması talep edildi. Ortak metinde imza yeri açılan MÜSİAD Malatya Şubesi’nin ise metne imza koymadığı öğrenildi. 

Malatya’daki 12 sivil toplum kuruluşunun ortak imzası ile hazırlanan talep metni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanı sıra Malaya, Sivas, Elazığ ve Kahramanmaraş milletvekillerine gönderildi.

“BU SEZON 10 BİN TON ALINMALI”

Talep yazısında, “31 Ocak  tarihinde Başbakanımız sayın Ahmet Davutoğlu’nun Manisa’ya yaptığı ziyareti sırasında , Hükümet olarak 60 bin ton kuru üzüm alım müjdesi vermesi bizleri sevindirmiştir.

Biz de, kayısının ekonomisini etkilediği Malatya, Elazığ (Baskil-Veli Palas), Kahramanmaraş (Elbistan),Sivas (Gürün) olarak kayısı da da böyle bir müjde bekliyoruz. Yeni mahsül çıkıncaya kadar 10 bin ton kayısı alımı yapılması; gerek Malatya üreticisini gerekse esnafımızı ciddi anlamda rahatlatacaktır. Birim fiyat bazında ihracatımızda yaşanan düşüş bu sayede yine eski seviyesine ulaşıp döviz girdisi olarak ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır” denildi.

“BU SEZON ALINACAK 10 BİN TON FİYAT İSTİKRARI İÇİN ÖNEMLİ”

Talep yazısında şu ifadeler de yer aldı, “Yeni sezonda kayısı fiyatlarının istikrarlı olabilmesi için Mart-Nisan ve Mayıs ayları içinde –cüzzi de olsa- alım yapılması; yeni mahsul fiyatlarının belirlenmesinde etkili olacaktır. Devlet tarafından bu aylarda alınacak 5-10 bin ton kayısı, TEMMUZ ve AĞUSTOS aylarında 60 bin ton kayısı alınsa dahi bu bu tesiri ancak gösterebilecektir. Bu destek kesinlikle ihracat girdisi olarak fazlasıyla ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız