SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kayısı İçin Projemiz Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:33:18
A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Fikret Şinasi Kazancıoğlu, kayısı üreticini rahatlatacak bir proje üzerinde çalıştığını ifade etti.

Kayısı’nın Malatya için büyük önem taşıdığını kaydeden Kazancıoğlu, Kayısı’nın A’dan Z’ye yeniden tanımlanması gerektiğini belirtti.

“ENTEGRE PROJELER HAZIRLAMAK ZORUNDAYIZ”

Kazancıoğlu, kayısıyla ilgili entegre projeler hazırlamak zorunda olduklarını ifade ederek, “Kayısı, Cenab-ı Allah’ın bu bereketli topraklara verdiği bir nimet. Kayısı, tohumdan başlayan ve ta ki ürüne kadar olan; ardından da üretim ve pazarlama zincirinde o kadar çok eksiğimiz var ki, bunları bir türlü gerçekleştiremiyoruz. Malatya olarak belki de tespit ettik ama yapamadık. Artık belediyenin görev tanımı çok değişti. Belediyenin Esenlik gibi ciddi bir şirketi var. Bu şirketin kayısının üretiminden tutun pazarlamaya kadar işin içinde olması gerekiyor. Kayısı ile ilgili ilçelerle, köylerle entegre projeler yapmak zorundayız. Belediye İktisadi Teşekküller ile bunları çok güzel bir şekilde yapabiliriz. Yasa da buna en güzel şekilde el veriyor. Hem AR-GE anlamında hem de pazarlama anlamında destek verilmesi gerekiyor. Bir de kayısının türevlerini üretme anlamında destek verilmesi lazım” dedi.

Kayısı ile ilgili AR-GE’ler kuracaklarını belirten Kazancıoğlu, “Fındık’ın birçok türevi var. Artık fındık çerez olmaktan çıkmış. Kayısı içinde türevler üretmek zorundayız. Kayısıyı sadece meyve olarak ya da kuru meyve olarak tüketmek değil de, endüstri malzemesine geçirmemiz lazım. Bununla ilgili AR-GE’ler kuracağız” ifadesini kullandı.

“KAYISI ÜRETİCİSİNİ RAHATLATACAK PROJELERİMİZ VAR”

Kazancıoğlu, kayısı üreticisini rahatlatacak önemli bir proje üzerinde çalıştığını da sözlerine ekleyerek, “Malatya’nın süratle teknokente ihtiyacı var. Teknokent, o şehrin bir AR-GE merkezidir. Birçok ekonomik öncelikleri ve üniversite-sanayi iş birliğiyle çok güzel işler yapılabilir. Malatya’da teknokent ile kayısı, tekstil ve madencilik ile ilgili güzel çalışmalar yapılabilir. Kayısı’nın A’dan Z’ye yeniden tanımlanması lazım. Depolamadan tutun stoklamaya kadar, üretimden pazarlamaya kadar tanımlanması gerekiyor. Bu anlamda elimizde Esenlik gibi bir şirket var. Gerekirse kayısıyı bir toparlayıp, bütün dünyaya pazarlayacağız. Kayısı üreticisini mağdur etmeyeceğiz. Teknik anlamda da destek vereceğiz. Kayısı ile ilgili ciddi projelerimiz var. Kayısı üreticisini çok rahatlatacak şahsi bir projem de var” şeklinde konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız