SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısı İhracatı Arttı

A- A+ PAYLAŞ

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Geyik, "Haziran 2009'da gerçekleşen kuru kayısı ihracatı oranı, bir önceki dönem olan Haziran 2008'e göre yüzde 128 oranında artmıştır" dedi.

Geyik, yaptığı açıklamada, "Haziran 2009 döneminde 6 bin 448 ton kuru kayısı ihraç edilip, 18 milyon 131 bin dolar girdi sağlanmıştır. Haziran 2008'de ise 2 bin 811 ton kuru kayısı ihraç edilerek 9 milyon 999 bin dolar gelir elde edilmişti. Haziran 2009'da ki kuru kayısı ihracatı, bir önceki aynı döneme göre yüzde 128 oranında artmıştır. Döviz girdisi ise yine aynı döneme göre yüzde 81 oranında artmıştır" şeklinde bilgi verdi.

Geyik, "1 Ağustos 2008 ile 39 Haziran 2009 sezonu arasında 90 bin 654 ton kuru kayısı ihraç edilerek 286 milyon 783 bin dolar girdi sağlanmıştır. bu rakam bir önceki sezonda ise 96 bin 815 ton kuru kayısı ve 269 milyon 924 bin dolar olarak gerçekleşmişti" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız