SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kayısı İhracatı Arttı'

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:49:41
'Kayısı İhracatı Arttı'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’dan ihraç edilen kuru kayısı miktarı ve kazanılan döviz miktarı bir önceki aya göre arttı. 

Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Gürsel Özbey, kayısı ihracatıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz Kasım ayında, 5 bin 204 ton kayısı ihracatı yapılarak, 33 milyon 500 bin Dolar döviz girdisi sağlandı. Ekim ayında ise 4 bin 900 ton kuru kayısı ihracatı gerçekleştirilip, karşılığında ise 33 milyon dolar döviz girdisi sağlandı” ifadelerini kullandı.

“Ağustos ayında kuru kayısı ihracatı başlaması nedeniyle, Ağustos Kasım arasında ise 20 bin 200 ton civarında kuruz kayısı ihracatı karşılığında 135 milyon 500 bin dolar girdi sağlandı” diyen Özbey, daha sonra şunları söyledi: 

“Daha önceki açıklamalarımızda, Aralık sonuna kadar ayda 5-6 bin ton kuru kayısı satarsak, önümüzdeki aylarda ihracatta sıkıntı yaşanmaz demiştik. Bu açıklamalarımız doğrultusunda ihracat yapılıyor. Bu da, Ocak ayından sonra kuru kayısının aranacağını ve üreticiden sorulacağını tahmin ediliyoruz. “

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız