SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısı İhracatı

A- A+ PAYLAŞ

Kayısı ihracatının bir önceki döneme göre düşerken, döviz girdisinde ise artış olduğu bildirildi.

Güneydoğu İhracatçı Birlikleri (GİB) Genel Sekreterliği Malatya İrtibat Bürosu’ndan edinilen bilgiye göre kayısı sezonunun başladığı 1 Ağustos 2006 ile 28 Şubat 2007 döneminde 75 bin 640 ton kuru kayısı ihracatı gerçekleştirilerek 141 milyon 17 bin dolar döviz elde edildi.

Geçen sezonun, aynı döneminde ise 79 bin ton kuru kayısı ihracatı yapılıp, 122 milyon 911 bin 418 dolar döviz sağlanmıştı.

Bu arada, bu yılın Şubat ayında 8 bin 806 ton kuru kayısı ihracatı gerçekleştirilip 16 milyon 626 bin 840 dolar gelir elde edilirken, geçen yılın Şubat ayında ise 9 bin 548 ton kuru kayısı ihraç edildiği ve 14 milyon 743 bin dolar döviz girdisi sağlandığı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız