SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısı İşçisinin Ücreti Belirlendi

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:53:28
Kayısı İşçisinin Ücreti Belirlendi
A- A+ PAYLAŞ

Kayısı  bahçelerinde çalışacak olan mevsimlik işçilerin günlük ücretlerine ilişkin olarak değerlendirme toplantısı yapıldı. Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç başkanlığında Çalışma ve  İş Kurumu İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıda bir işçinin günlük çalışma ücreti  30+2 TL olmak üzere 32 TL olarak belirlendi.

Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, toplantının  basına açık bölümünde yaptığı kısa açıklamada, kayısıda çalışacak olan mevsimlik işçilerin ücretlerinin belirlenmesi  ve  sorunların çözümü için daha önce bir toplantı yapıldığını, bugünde kayısı üreticileri yetkilileri ve mevsimlik işçiler derneği yetkililerinin katılımıyla fiyat belirlemesi yapılacağını  söyledi.

Vali Yardımcısı Erdinç’in konuşmasından sonra ilk olarak Kayısı Üreticileri Derneği Başkanı Hanifi Hakverdi konuşma yaptı. Hakverdi konuşmasında geçtiğimiz yıl 28 + 1.5 TL olan mevsimlik işçi ücretinin, bu yıl kayısı rekoltesindeki azalmaya bağlı olarak  kayısı üreticilerinin mağdur olmaması için  25 + 1.5 TL olarak belirlenmesini istediklerini  söyledi.

Adıyaman Mevsimlik İşçi Derneği Başkanı  Mehmet Gürbüz’de toplantının basına açık bölümünde yaptığı konuşmada,  mevsimlik işçilerin  8 saat yerine 12 saat çalıştıklarını belirterek bu durumunda göz önüne alınıp günlük ücretin 42 TL olmasını istediklerini ifade etti.

Toplantıda  yapılan değerlendirmenin ardından  mevsimlik işçilerin günlük ücretleri 16 yaşından büyük ve erkek işçiler için 30 TL, aracıya 2 TL olmak üzere günlük net 32 TL olarak  belirlendi.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

Toplantıya Vali Yardımcısı Erdinç ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Vahap Toman’ın yanı sıra  Battalgazi Ziraat Odası Başkanı Mehmet Başar Adıyaman Mevsimlik Tarım İşçileri Dernek Başkanı Mehmet Gürbüz,  Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden M. Akif Canal, SGK İl Müdür Yardımcısı Mehmet Uzunpınar, İl Özel İdaresi Kültür Müdürü Murat Sezik, Kayısı Üreticileri Dernek Başkanı Hanifi Hakverdi, SYDV İl Müdürü Nebi Tepe, Malatya Belediyesi zabıta Müdürü Halil Fırat ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız