SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısı İstasyonu'nda İnceleme

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:49:32
Kayısı İstasyonu'nda İnceleme
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye’de bulunan kayısı gen kaynakları, kayısı yetiştiriciliği teknikleri ve kayısı işleme teknikleri ile ilgili bilgi paylaşımı ve ortak proje geliştirme olanaklarını tartışmak için İnönü Üniversitesi’ne Çin ve Şili’den gelen heyet, Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

La Serena Üniversitesi Gıda Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mario Von Perez, Los Palembras Vakfı Genel Müdürü Manuel Farias ve yardımcısı Carlos Nunyes, Salamanka Yaş Meyve Üreticileri Başkanı Neson Nunan ve Yardımcısı Bernardo Beyas, Çin Jiangsu Meyvecilik Araştırma Enstitüsünden Meyve Islahı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rujian Ma ve Yardımcısı Doç. Dr. Cianlion Şü, Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ergün Doğan öncülüğünde Müdürlüğün Teknik ve İdari Koordinatörü Abdullah Erdoğan’ın makamında bir görüşme gerçekleştirdi.

Burada yapılan görüşmeden sonra toplantı salonuna geçilerek Dr. Salih Atay tarafından kurumumun tanıtımı ve yürütülen projeler hakkında kısa bir sunum yapıldı.

Heyet daha sonra kayısı bahçelerine geçerek yürütülen proje ve yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Araştırma laboratuarlarını da gezen heyet, burada da bir dizi inceleme ve bilgi alışverişinde bulunduktan sonra kurumdan ayrıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız