SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Kayısı Kadar Katkımız Var''

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, üniversitelerin bulundukları yöreye eğitim, ekonomik ve sağlık açısından önemli katkıları bulunduğunu, nitelikten ödün vermeden her ilde üniversite kurulması gerektiğini söyledi. Hilmioğlu, Cumhuriyet kurulduğundan beri aydınlanma mücadelesinin devam ettiğini ancak Cumhuriyet karşıtı odaklarında yetiştirildiğini söyledi.

22.Ulusal Gastroenteroloji Haftası başladı. İnönü Üniversitesi’nin ev sahipliğiyle Üniversite Yerleşkesindeki Kongre ve Kültür Merkezi’nde başlayan ve 4 Eylül tarihinde sona erecek olan bilimsel toplantıya 15’i yabancı 700 dolayında uzman katılıyor.

Bilimsel toplantının açılışında konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, bu tür bilimsel toplantıların sahil kentlerinin dışında Anadolu’da yapılmasının sevindirici olduğunu ve bunun da gerekli olduğunu belirterek, “ Üniversiteler çok önemli. Cumhuriyet kurulduktan bu yana 82 yıl geçmiş. Cumhuriyet kurulduğundan bu yana Türkiye Cumhuriyetinde aydınlanma mücadelesi devam ediyor. Bu süreçte cumhuriyeti sahiplenme ve cumhuriyet kuşakları yetiştirilmiştir. Ancak cumhuriyet karşıtları odaklar da yetiştirilmiştir.Toplumu değiştirmenin çağdaşlaştırmanın en önemli unsuru eğitimdir. Çağdaş eğitimdir, çağdaş öğretmenlerdir. Eğitim kurumları içerisinde özel bir önemi olan da üniversitelerdir. Türkiye’nin bütün illerinde nüfusuna bakılmaksızın üniversite kurulmalıdır. Ama nitelik ten ödün vermeksizin kurulmalıdır. “ dedi.

Üniversitelerin eğitim, ekonomik ve sağlık alanında bulundukları bölgeye önemli katkıları olduğunu belirten Hilmioğlu daha sonra şunları söyledi:

“İnönü Üniversitesi'nin de bölgeye önemli katkısı bulunmaktadır. Bugün İnönü Üniversitesi, Malatya'nın en önemli gelir kaynağı olan kayısının ekonomiye girdisiyle yarışmakta ve yılda 100 milyon dolar katkısı olmaktadır. Bunun yanı sıra önemli bir sağlık hizmeti sunmaktadır. Turgut Özal Tıp Merkezi, 200 milyon dolarlık proje ile Türkiye'nin belki de en pahalı sağlık projelerinden birisidir. Yılda 200 bin hastaya sağlık hizmeti verilmektedir."

22.Ulusal Gastroenteroloji Haftası'nın açılışında konuşan Türkiye Gastroenteroloji Derneği Başkanı Prof.Dr. Sedat Boyacıoğlu da, "Bu kongre büyük emeklerle hazırlandı.Destek verenler kadar köstek olanlar da olmuştur. Bunu saklamak bence artık faydalı değildir. Önemli olan 'Ulusal' kongrenin herkesin kongresi olduğunu hatırlayarak, herkesin olabildiğince destek olmasıdır. Engellemeler kişiler olarak bizlere yönelik gibi görünse de hedef aslında camiamızın bütünüdür, hepimize olmaktadır. Bu bir bilimsel kongredir, her konunun yer aldığı 'ders kitabı' veya 'mezuniyet sonrası kurs' değildir. Bir kere daha vurgulamak istiyorum ki bizim kongremiz konuşmacı dağılımı sayesinde 'taraftar' toplama ortamı olmamıştır ve olmayacaktır."dedi.

Kongrede Vali Osman Derya Kadıoğlu ile Belediye Başkanı Cemal Akın da birer konuşma yaparak, bu denli geniş çaplı bilimsel ve ulusal bir toplantının Malatya'da yapılmasından duydukları sevinci dile getirip, emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Kongrenin açılış töreninde ayrıca, dernek başkanı Prof.Dr. Boyacıoğlu, derneğe emeği geçen eski yönetici öğretim üyelerine birer plaket verdi.

ESKİ REKTÖR DE MALATYA'DA..
Bu arada, İnönü Üniversitesi'nin eski rektörü Prof.Dr. Mehmet Yücesoy da, toplantıya katılmak üzere Malatya'ya geldi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hilmioğlu, eski rektörü salonda tokalaşarak karşılarken, konuşmasının başlangıcında da "Sayın eski rektörüm.." diye hitabetti.

TOPLANTILAR CUMARTESİ SON..
Açılış töreninin ardından, toplantının bilimsel bölümüne geçildi. Bilimsel nitelikli toplantılar Cumartesi günü sona erecek. Organizasyon kapsamında, 4 Eylül Pazar günü geniş katılımlı Nemrut gezisi gerçekleştirilecek.

Bu arada, Gastroenteroloji Haftası dolayısıyla, Turgut Özal Tıp Merkezi'nde, canlıdan canlıya karaciğer nakli operasyonunun da yapılacağı, bunun da Turgut Özal Tıp Merkezi'nde bir ilk olacağı öğrenildi. Bilindiği gibi, merkezde daha önce kadavradan canlıya Karaciğer nakilleri yapılmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız