SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısı Kavgasında 1 Ölü

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da kayısı toplama tartışması yüzünden çıktığı iddia edilen kavgada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi ağır şekilde yaralandı.

Olay, Yeşilyurt İlçesi Kuyulu Köyü'nde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, mesai bitimi sonrası kayısı işçileri araçlarına binerek, tarladan ayrılmak istedi. İsmi alınamayan arazi sahibi, bir kayısı ağacının tepesinde 3 tane kayısı kaldığını ve bu kayısıların da toplanmasını istedi. Bunun üzerine işçiler de mesailerinin bittiğini ve çalışmaya yarın devam edeceklerini söyleyince, tartışma çıktı. İddiaya göre, arazi sahibi, bu sırada silahını ateşledi. Açılan ateş sonucunda kayısı işçilerinden Ali Çetinkaya (22), Mulla Çetinkaya (35) ve Ahmet Çilsülük yaralandı. Yaralılar, özel araçlarla Malatya Beydağı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hemen ameliyata alınan işçilerden askerden yeni geldiği belirtilen 22 yaşındaki Ali Çetinkaya, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden işçinin cenazesi, otopsisi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Ağır yaralı olan diğer iki işçinin tedavilerinin devam ettiği kaydedildi. Olay ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Jandarma raporunda ise olay şöyle anlatıldı:

"27.06.2010 günü saat: 17.20 sıralarında Yeşilyurt Kuyulu Köyü tren yolu mevkiinde A.S.F.(53 yaşında erkek)' a ait kayısı bahçesinde kayısı toplayan mevsimlik işçiler A.Ç.(22 yaşında erkek), M.Ç.(35 yaşında erkek) ve M.Ç.(63 yaşında erkek) ile kayısı bahçesi sahibinin oğlu C.F.(34 yaşında erkek) arasında kayısıların toplanması ve paketlemesi yüzünden çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu C.F.' ın tabanca ile şahıslara ateş etmesi üzerine olay meydana gelmiştir. Olayda yaralanan A.Ç., M.Ç.ve M.Ç. Malatya Beydağı Devlet hastanesinde tedavi altına alınmış olup, A.Ç. hastanede ölmüştür. M.Ç. yapılan ilk müdahalenin ardından hayati tehlikesinin bulunması sebebiyle İnönü Üniversitesi Araştırma hastanesine sevk edilmiştir. Olaydan sonra kaçan şüpheli Kuyulu köyünde bir akrabasının evinde yakalanmıştır. C.Savcısının talimatı ile şahıs gözaltına alınarak tahkikata başlanılmıştır. "

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız