SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kayısı Kurumları Yorgun"!.

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:45:17
A- A+ PAYLAŞ

Fırat Kalkınma Ajansı’nda Kayısıda Verimliliğin ve Katma Değerin Artırılması konulu toplantı yapıldı. 

Toplantıya, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan, Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, TARSİM Bölge Müdürü Bünyamin Kadak, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Selahattin Günci, oda temsilcileri, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elamanları ve Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde görevli teknik elemanlar katıldı.

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, toplantının anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Demir konuşmalarının ardından moderatörlük yaparak, katılımcı konu uzmanlarına projelerini anlatmak üzere söz hakkı verdi.

Malatya’da 18-19 Kasım 2014 tarihinde yapılan Kayısı Çalıştayı sonuç bildirgesi hakkında açıklamalarda bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, depolamada sıkıntıların önüne geçmek için lisanslı depoculuk projesinin hayata geçirilmesi, özellikle düşük kalitedeki ürünlerin değerlendirilebilmesi için meyve suyu ve konsantre işleme tesislerinin kurulması, yaş kayısı satışında soğuk zincirin sağlanması, organik meyve yetiştiriciliğinin gelişimi ve yaygınlaşması için yeni projelerin hazırlanması ve çalışmaların hızlandırılması gerektiğini söyledi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan ise, kayısı ile ilgili çalışan tüm kurumlarda bir yorgunluk olduğunu, belediye olarak Lisanlı Depoculuk Projesi’nin hazırlandığını ve konsantre meyve suyu fabrikası için yer ve projenin hazır olduğunu, maddi destek bulmak için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, kükürt problemini çözmek üzere yeni sistemler geliştirilmesi gerektiğini ve yeni hizmet binası ile satış salonlarının oluşturulacağını kaydetti.

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek de, depolama öncesinde çiftçi düzeyinde meyve sınıflandırılması (kalibrasyon) yapılabilmesi için selektör makinelerinin alımına ihtiyaç olduğunu ve Malatya don haritasının çıkarılarak yetiştiricilik alanlarının taranması gerektiğini dile getirdi.

Ayrıca katılımcılar, çekirdek çıkartma makinesine ve ilaç hazırlama odalarının yapılması için DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nca destek verilmesini istediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız