SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kayısı Kurumu Kurulsun"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:44:03
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Doğanyol ve Pütürge ilçelerinde çeşitli ziyaret gerçekleştirdi. Ağbaba, günü birlik tedbirlerle kayısı sorununun çözülemeyeceğini belirterek , kayısı kurumu kurulmasıyla ilgili girişimlerde bulunduklarını kaydetti.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve beraberindekiler Ormaniçi, Koldere, Damlı, Gökçe, Doğanyol, Bakımlı, Tursunlu, Pütürge, Nohutlu, Tepehan, Pazarcık ve Arguça'yı ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi.

KAYISIYA DA FINDIK GİBİ ALAN DESTEĞİ

Gökçe’de vatandaşlarla sohbet eden ve sıkıntıları dinleyen Ağbaba kayısının içinde bulunduğu durumun içler acısı olduğunu kaydederek “Günü birlik tedbirlerle bu iş olmuyor. Kayısı bir yıl tutuyor, bir yıl tutmuyor. Fındıktaki gibi bir desteğe ihtiyacı var. Fındık tutsa da tutmasa da dönüm başına 120 lira destek veriliyor. Bununla ilgili çalışıyoruz. Bir kayısı kurumu kurulsun diyoruz. Planlamayı bu kurum yapsın, alan başına destek için çalışsın diyoruz. Kayısının ekilip ekilmeyeceğine, ne kadar ekileceğine bu kurum karar versin.Bu kurumun kurulması için tekliflerimizi sunduk. Çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

DÜNYANIN EN KUTSAL İŞİ

Kayısı üreticilerinin yaptığı işin dünyanın en kutsal işi olduğunu kaydeden Ağbaba “Gece gündüz demeden bir çocuğa bakar gibi , bir çocuğu yetiştirir gibi koruyup kollayarak kayısı yetiştiriyorsunuz.Sonra don vuruyor para etmiyor, dolu vuruyor para etmiyor, çok tutuyor para etmiyor. Bu kadar emek verilmiş, desteklemek için bir kurum lazım. Kayısının kurtuluşu bu. Ama maalesef biz kayısı dedikçe bazı arkadaşlarımız karşı çıkıyor. Malatya’ya destek verin diyorum. Bir milletvekili ‘muhalefet partisinin milletvekilinin hakkı mıdır ki destek istensin’ diyor. ‘Hakkı sen isteyemezsin biz isteriz’ diyor. İste o zaman neyi bekliyorsun? Milletvekili olmadan önce kim eziliyorsa, sömürülüyorsa onun yanında olacağıma dair söz verdim. Şimdi de sözümü tutmaya çalışıyorum. Bıkmadan usanmadan, size mahcup olmamak için elimden geldiği kadar Malatya’nın sesini TBMM’de dile getiriyorum. Bütün Türkiye’ye de duyuracağım.”ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız