SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kayısı Mücadele Kapsamında.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:53:20
A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Ömer Faruk Öz, kayısıda biyolojik ve biyoteknik mücadelenin destekleneceğini, dekar başına 30 lira destek verileceğini bildirdi.

Öz yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Şehrimizin en önemli ürünü olan kayısı Gıda Tarım ve Hayvancılıik bakanlıgımız tarafından biyolojik ve biyokteknik mücadele desteklemesi kapsamına alınmıstır.

Bu destek sayesinde üreticimiz özellikle kayısıda zararlı şeftali güvesine karşı ilac değil tuzak kullanacak ve dekar başına 30 TL destek alacaktır.  Bu destek iki nedenle çok önemlidir.

İlk neden üreticimizin bütçesine bir katkı sağlaması diğeri ise ilaç kalıntısı olmayan ürün yetiştirerek yaş kayısı satışını ve ihracatını artırma imkanı sağlamasıdır.

Değerli üreticilerimizin bu destekden faydalanmak için en kısa zamanda il ve ilçe Tarım Müdürlüklerine başvurması gerekmektedir. Son başvuru tarihi 28 Haziran'dır. Ayrıca şehrimiz için önemli olan elma ve domates de bakanlığımızın bu destek kapsamına alıdğı ürünlerdir. Elmada iç kurdu ve domatesde güve zararını önlemek içir tarım ilacı değil feromon ve tuzak kullanılması için yine dekara 30 TL destek verilmektedir.

Önemli bir tarım şehri olan Malatya7nın daha az ilaç kullanarak sağlıklı ürün yetiştirmesi ve doğamızda bulunan faydalı böcekleri koruyarak tarımda modern ve sürdürülebilir üretimi sağlaması çok önemlidir. Özellikle kalıntı sorunu olmayan kayısı üretmek daha çok yaş kayısı satmak demektir, bu durum ise kayısı ticaretindeki diğer sorunların çözümüne de yardımcı olacaktır.

Daha önceden yapmış olduğumuz Kuru Meyve Tanıtım Grubu, Lisanslı Depoculuk çalışmalarımızdan sonra şimdi de kayısıya zarar veren böceklerle mücadele Devlet tarafından desteklenecek ve kuru kayısının yanı sıra  yaş kayısımızın da  hak ettiği bedelle satışı ve ihracatının önü açılacaktır.

Bu çalışmalarımızın ana hedefi çiftçimizin üretmiş olduğu ürünlerden ve kayısıdan hak etmiş olduğu değeri alabilmesidir. Bu duygu ve düşüncelerimle çiftçilerimize bol mahsullü ve hayırlı kazançlar dilerim."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız