SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kayısı Olmadığı İçin.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:56:45
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da bu yıl çok az olsa da kayısı işinde çalışanlara günlük 34 TL ücret verildiği bildirildi. 

Bu yıl Mart ayı sonunda yaşanan zirai dondan dolayı ağaçların ancak yüzde 10’unun ürün verdiği kayısı hasadında çalışan işçiler için valiliğin belirlediği 34 TL çalışan işçiye ve 2 TL’de işçiyi getiren çavuşa verilmek kaydıyla günlük ücretin 36 TL olduğu ifade edildi.

Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, “Geçen yıl 30 TL artı 2 TL olarak kayısı işçiliği ücreti ilan edilmişti. Bu yıl ise valilik tarafından 34 TL, artı 2 TL olarak belirlenince ziraat odaları olarak bu ücreti sezon başında kabul etmemiştik. Ancak, sanırım Valiliğin belirlediği ücret bu yıl uygulanıyor” dedi.

Bu yıl kayısı ürününün çok az olması ve önümüzdeki yıla da baz alınacağından kayısı işçiliği ücretinin 34 TL, artı 2 TL olarak belirlenmesine karşı çıktıklarını söyleyen Doğan Solmaz, “Bu yıl zirai dondan dolayı kayısı olmayınca, işçilik ücreti üzerinde de fazla durmadık” ifadelerini kullandı.

2013 yılında 413 bin ton olarak tahmin edilen yaş kayısı rekoltesi bu yıl için 40 bin ton dolayında olması bekleniyor. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız