SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kayısı Pazar Araştırma Merkezi'

0
Güncellendi - 2016-05-12 00:21:40
'Kayısı Pazar Araştırma Merkezi'
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, kayısının hak ettiği değere ulaşabilmesi için gelecek vaat eden yeni pazarların bulunması gerektiğini söyledi. Tanıtım noktasında eksikliklerin olduğunu kaydeden Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, İnönü Üniversitesi bünyesinde Kayısı Pazar Araştırma Merkezi’nin kurulacağını açıkladı.

Dış Pazarlar Takip Edilecek

Malatya’nın dünya kayısı üretimini elinde tuttuğunu ve satış piyasasına üretim kadar hâkim olunmadığını ifade eden Rektör adayı Prof. Dr. Bay Karabulut, “Malatya ve üniversitemiz için geliştirdiğimiz iddialı projelerden biri ‘Kayısı Pazar Araştırma Merkezi’. Bu merkez üretilen kayısıların tanıtımında, pazarlanmasında ve yeni pazarlar bulunmasında öncülük edecektir. Bizler kayısı üreticileri ve yetiştiricileri arasında bir köprü olacağız. Üretende satanda yaptığı işten maksimum düzeyde kar elde edecektir. Bu doğal olarak ekonomik kalkınmayı getirecektir. Ekonomik kalkınma ile birlikte kişilerin refah düzeyindeki yükselme, onların istek ve gereksinimlerinin nicelik ve nitelik yönünden artmasını ve çeşitlenmesini sağlayacaktır. Kayısıyı pazara sürerken kayısının işlenerek farklı ürünler haline getirilmesi ve katma değer kazandırılması ön planda tutularak yeni iş kollarının oluşması ve üretime talebin artması da hedeflenecektir. Bizler bu sektörün akademi ayağı olarak kayısı sektörünü geliştirdiğimiz sürece işletmeler ve üreticiler ayakta kalabilir” dedi.

Yapılan analizler, çalışmalar ve yeni pazarlar sonucunda kuru kayısı ihracatının artmasıyla birlikte kayısı ile geçimini sağlayan çiftçilerin yüzünün güleceğini ifade eden Prof. Dr. Bay Karabulut, “Bu projemiz hayata geçtiğinde dolaylı sonuçları olarak köyden kente göçün önüne geçilecek. Çiftçilerimiz toprağı ve ürünü değerlenecektir. İnönü üniversitesinin pazarlama ana bilim dalında çok değerli çalışmalar yapan alternatif çözümler üreten değerli akademisyenlerin bilgileri ve katkılarıyla çözülemeyecek bir problem olduğunu düşünmüyorum” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • malatyalı (7 yıl önce)
    siz önce rektör olunda ondan sonra görelim sizi inşallah sizde sayın vekil gibi çalışmasınız
    0
    0
    Yanıtla