SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısı Pazarda

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın dünyaca meşhur kayısının bu yılki ürünü hasat edilmeye başlanarak, manavlarda yerini almaya başladı.

Sebze Meyve Pazarı'nda Kabaşı ve Hasanbey cinsi sofralık ve hediyelik kayısılar kasalarda yer alıp satılmaya başlarken, manav Enver Yetkin, Hasanbey sofralık kayısının perakende de kilosunun 3 TL'den sattıklarını söyledi.

Manav Kadir Karadağ ise Hasanbey ve Kabaaşı cinsi kayısıların gelmeye başladığını ifade ederek, bu yıl bereketli bir sezon geçirmeyi diledi.

Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal ise Malatya'da 6 milyon 885 bin kayısı ağacı bulunduğunu hatırlatıp, ağaç başına ortalama 50 kilogram verim alınmasının beklendiğini, toplam yaş kayısı tahmini rekoltesinin 343 bin ton, kurutulmaya ayrılacak tahmini kayısı rekoltesinin ise 301 bin ton ve 76 bin 255 ton kuru kayısı rekoltesinin beklendiğini bildirdi.

Elazığ'ın Baskil, Kahramanmaraş'ın Elbistan ve Sivas'ın Gürün ilçesinde de 24 bin 500 ton kuru kayısı rekoltesi beklendiğini söyleyen Güldal, Malatya'dan da beklenen 76 bin 255 ton kuru kayısı eklenince, Malatya ve çevre iller dahil yaklaşık 101 bin kuru kayısı rekoltesi beklediklerini vurguladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız