SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısı Pırtlatma, Kayısı Yeme ve Kayısı Ambalaj Yarışmaları

0
Güncellendi - 2019-07-21 02:31:04
Kayısı Pırtlatma, Kayısı Yeme ve Kayısı Ambalaj Yarışmaları
A- A+ PAYLAŞ

Kayısı Festivali  kapsamında 'En İyi Patik Yapma (Pırtlatma)', 'En İyi Yaş Kayısı Yeme' ve 'Hediyelik Kayısı Ambalaj' yarışmaları gerçekleştirildi.

PATİK YAPMA YARIŞMASI

23. Uluslararası Kayısı Festivali kapsamında ‘En İyi Patik Yapma Yarışması” yapıldı. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Cahit Turhan’ın da izlediği yarışmada, 21 yarışması 15’er kiloluk kükürtlenmiş kayısının çekirdeğini çıkardı. Yarışmada Zeytun Dalhançer adlı yarışmacı birinci olurken, ikinciliği 15 yaşındaki Sevgi Öztürk, üçüncülüğü ise Jale Ongül aldı. Dereceye giren yarışmacılara, tam, yarım ve çeyrek altın ödülü verildi.

Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 23. Uluslararası Kayısı Festivali, yarışma, konser, dans gösterileri ve sempozyumlarla devam ediyor.

Bu kapsamda 21 yarışmasının katıldığı ‘Patik Yapma Yarışması’ yapıldı. Şemsiye Sokaktaki yarışmayı Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Cahit Turhan, Vali Aydın Baruş, Milletvekili Bülent Tüfenkci, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile kalabalık bir vatandaş topluluğu izledi.

Dans gösterileri ve Musiki Cemiyeti’nin de sokakta gösteri yapıp konser verdiği yarışmada, Zeytun Dalhançer adlı yarışmacı ‘En İyi Patik Yapma’ yarışmasında birinciliği kazandı. İkinciliği 15 yaşındaki Sevgi Öztürk, üçüncülüğü de Jale Ongül kazandı. Yarışmada dereceye girenlere, tam, yarım ve çekrek altın ödülü verildi.

YAŞ KAYISI YEME YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLER BELLİ OLDU

1. Yarışmacı 1020 gr ile Yusuf BOZDOĞAN – Tam Altın

2. Yarışmacı 820 gr ile Muhammet Sefa DEMİR – Yarım Altın

3. Yarışmacı 745 gr ile Turgut BOZKUŞ – Çeyrek Altın

Yarışmacılara ödülleri jüri üyeleri tarafında takdim edildi.

Yaş Kayısı Yeme Yarışması sonuçlarının açıklanmasının ardından sanatçı Mehmet Balaman sahne alarak, başta Malatya türküleri olmak üzere birbirinden güzel eserler seslendirdi. 7’den 70’e herkesin eşlik ettiği konser unutulmaz anlara sahne oldu.

Sanatçı Mehmet Balaman; “Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a çok teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Çok değerli hemşerilerim hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum” dedi.

Konser sonunda Malatya Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı İsmail Nacar tarafından sanatçı Mehmet Balaman’a kayısı takdim edildi.

EN İYİ HEDİYELİK KAYISI AMBALAJ YARIŞMASI SONUÇLANDI

Kayısı Festivali etkinlikleri kapsamında “En İyi Hediyelik Kayısı Ambalaj” Yarışmasında gerçekleştirildi. Kayısının yaş ve kuru olarak satışında estetik, sağlıklı ve yenilikçi ambalajlarda satışının sağlanması yarışması düzenlendi.

Yaş, Kuru kayısı ile çekirdeğinden en güzel en sağlıklı ve yenilikçi hediye kayısı ambalajı yapan firma jüri tarafından ‘Padişah Kayısı’ firması seçildi.

İlk 3 dereceyi alanlar şunlar:

1. Padişah Kayısı - Yavuz İlhan – Tam Altın

2. Cadde Kayısı - Mehmet İsmail Özelçi – Yarım Altın

3. Doktor Mişmiş - Ömer yılmaz – Çeyrek Altın

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Malatya (4 yıl önce)
    MALATYA VİTRİN YARIŞMASIDA VARDI O SONUÇLANMADI MI, Vitrin resimlerini ve yapılanları göremedik sevgili editör?
    0
    0
    Yanıtla