SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kayısı Rekoltesinin İyi Olacağını Düşünüyorum"

0
Güncellendi - 2017-05-01 17:16:32
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret Borsası (MTB) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Özbey, şu ana kadar Malatya’da büyük bir don olayının yaşanmadığını kaydederek, “Bu yılki kayısı rekoltesinin iyi olacağını düşünüyorum” dedi.

Malatya Ticaret Borsası Toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Özbey, Meclis Başkanı Mehmet Akif Baştürk ve meclis üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan MTB Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Özbey, 16 Nisan referandumunun geride kaldığını kaydederek, “Türkiye 16 Nisan’da bir referandum geçirdi. Referandumda halkımız ülkemizin bekası için oylarını kullandılar. İnşallah Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi Türkiye’ye başarı ve hayır getirir ve ülkemizin menfaatine olur ve inşallah ekonomimiz de daha iyi yerlere gelir” ifadelerini kullandı. Özbey, konuşmasında MTB’ye ait olan bir yeri de müteahhide vermeye planladıklarını kaydederek, “Biz bu yeri müteahhide vermeyi düşüyoruz. Ben bu vesile ile bu konuyla ilgilenen bütün müteahhitlerimizi buraya davet ediyorum” dedi.

Özbey, kayısıdaki son durum hakkında da bilgi vererek, “Nisan ayı genelde don olaylarının olduğu bir dönemdi ama Allah’a şükürler olsun şu ana kadar genel anlamda kayısıda büyük bir don olayı yaşanmadı. Ben bu yılki rekoltenin iyi olacağını düşünüyorum. Elbette bazı bölgelerde kayısı hasar görmüş olabilir, bu vesile ile de kayısısı hasar gören vatandaşlarımıza ‘Geçmiş olsun’ diyorum. İnşallah Mayıs ayı ile birlikte gerekli incelemeleri yapıp rekolteyi açıklayacağız” diye konuştu.

Özbey, Malatya’da düzenlenen 11. Tarım Fuarı hakkında da değerlendirmelerde bulunarak, “Fuarların illere büyük faydası vardır. Bu fuarın da Malatya’ya büyük katkılar sağladığını düşünüyorum. Fuara çok katılımcı geldi. Fuara gelenler Malatya’nın tarım ve hayvancılıkta geliştiğini bizzat ifade ettiler. Ben bu fuarların devamının gelmesini istiyorum” şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • AZİZ (6 yıl önce)
    Ne güzel Malatya Kayısı coğrafi işareti ile ilgili tek kelime konuşmayan Ticaret Borsası. Yine bu haber sitesinde coğrafi işareti açıklayıp ne olduğunu bilmeyen TSO. :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    Malatya fuarı denince akla ne gelir tabikide künefeci kocaman tezgahıyla tarabzon yöresel ürünler satan vb seyler fuar diye yuttruyolar yazık günah Batıya gidinde fuar görün halka faydalı bişey yapmazsınız zaten
    0
    0
    Yanıtla
  • yücel (6 yıl önce)
    fuar görmek istiyorsanız batıya gidin bakın kayısı furı deyip duruyorsunuz malatyalı cifciye ne kazandırdıgına bakarmısınız kayısının yeni pazarlara ulaşması icin calışma yapılırsa daha iyi olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Adıyamanlı Abizer (6 yıl önce)
    Dalga mı geçiyorsun Adam.Kaysının çok olması fiyatın diplerde olması demektir.Bunu yukarıda tutacak kapasiteye sahip değilsin yorum yapma ÖZBEY
    0
    0
    Yanıtla
  • bekir (6 yıl önce)
    insan fuar demeye utanır.yalnızca traktör satıcıları ve panayarcılar vardı.
    0
    0
    Yanıtla