SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısı Sicilya'da

A- A+ PAYLAŞ

Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi kapsamında Kuluncak Ziraat Odası tarafından İtalya'nın Sicilya bölgesinde kayısı tanıtımı yapıldı.

Kuluncak Ziraat Odası'ndan konuya ilişkin şu açıklama yapıldı:

"Malatya Kuluncak Ziraat Odası Başkanlığı'nın AB Leonardo Da Vinci Hareketlilik projeleri kapsamında hazırlamış olduğu "Kayısı Üretiminde Mekanizasyon" konulu proje kapsamında İtalya'nın Palermo kentinde bulunan Palermo Üniversitesi'ne (Università Degli Studi Di Palermo) giden 25 kişilik üretici grubu Malatya'nın yöresel ürünlerinden oluşan bir tanıtım standı kurdu.

Özellikle kayısıdan elde edilen kayısı kremi, kayısı çekirdeği yağı ve kayısı dönerini beğenen İtalyan akademisyen ve öğrencilere İngilizce ve İtalyanca bölümlerden oluşan kayısı ve Malatya ilini tanıtan broşürler dağıtıldı.

Kurulan standta doğrudan görev alan Kuluncak Ziraat Odası Başkanı Hasan Yıldırım, kayısının tanıtım yetersizlikleri nedeniyle yurtdışında olduğu kadar, ülkemizde bile yeterince bilinmediği ve tüketilmediğini hatırlattı.

Kayısı ürünlerini ilgiyle karşılayan İtalyanlar özellikle ürünlerin içerikleri ve sağlığa faydalarının yanında, ürünleri nereden ve nasıl satın alabilecekleri hakkında sorular yöneltti. Akademisyenlerin ise çoğu, kayısı ürünlerine ait özel ticari markaları ve ambalajları olmamasının ürünlerin yaygınlaşamaması hakkında engelleyici unsur olduğunu belirtti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız