SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısı Tanıtım Grubu Teşekkürü

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:41:51
Kayısı Tanıtım Grubu Teşekkürü
A- A+ PAYLAŞ

Kayısı, incir ve üzümün yurt dışı ve yurt içinde tüketimini arttırmak ve ihracat hedefini yükseltmek için kurulan 'Kuru Meyve Tanıtım Grubu'nun yapacağı çalışmalar, Malatya’da önemli beklentileri ortaya koydu. 

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, Ziraat Odası'nda 'Kuru Meyve Tanıtım Grubu' konusunda toplantı yaptı. Polatbaş, "Sayın Milletvekilimiz, bizim yıllardan beri beklediğimiz 'Kayısı Tanıtım Grubu'nu kurmak için uğraş verdi. Kendilerinin bu uğraşları sonucunda Güneydoğu İhracatçılar Birliği'nden Yalçın Geyik’in de girişimleri sonucunda, kayısı da Kuru Meyve Tanıtım Grubu’na dahil edildi. Bundan dolayı Sayın Milletvekilimize bir plaket takdim edeceğiz. Kayısı yeteri kadar tanıtılmadı. Yeteri kadar, biz üreticinin hak ettiği kadar bedeli veremedik bütün yöneticiler olarak. Milletvekilimize duyarlılığı için teşekkür ediyoruz" dedi.

TSO Başkanı Erkoç da, "Atılan her adım bizi mutlu ediyor. Kayısının da eşit olarak Kuru Meyve Tanıtım Grubu'na dahil edilmesi bizi sevindirmiştir. Emeğinden dolayı yürekten kutluyorum. Güneydoğu İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve TSO Yönetim Kurulu üyemiz Yalçın Geyik beye de gayret ve emeklerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz. Bu önemli bir gelişme. Kayısının bugünkü halinden daha ileri gitmesi lazım. Ülkemizin 2023 hedefinde kayısı ihracat gelirini 1 milyar dolarlara çıkartmamız lazım. Bu tanıtımın önemini ciddiyetle anlamamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Milletvekili Ömer Faruk Öz ise, "İnsan emek sarf eder ve çok büyük sıkıntılar sarf eder. Sonucu oluşunca bütün yorgunluklar gidiyor. Bir gün uçakla giderken fındık verdiler, kayısı istedim. Kayısı yok dediler. Uçakta ikram edilen fındığın sponsorluğunu Fındık Tanıtım Grubu üstleniyor. Bunu bir süre araştırdım. Yalçın Geyik bey ile görüştüm. Böylece süreci oluşturduk. İhracatçılar Birlikleri ile görüştük. İzmir ve İstanbul’da, Gaziantep’te girişimlerde bulunduk. Biz aslında kayısı için bir tanıtım grubu oluşturmak istedik. Ancak, bakanlık ihracat bedeli 1 milyar doların altında olan ürünler için böyle bir uygulamaya müsaade etmiyor. Kayısı, üzüm, incirin toplam ihracat bedeli 1 milyar 400 milyon tutarında. 3 kuru meyvenin ihracatında kesilecek pay 2 milyon TL'yi buluyor. Sadece kayısı için yapsak 600 bin TL'yi buluyor. Yapılacak tanıtım ile ciddi bir talep patlaması olacak. Kayısının iç piyasada tüketimi artacak. En önemlisi bir fiyat istikrarı oluşacak ve kaliteli üretim yapılacak. Tanıtım grubu, önümüzdeki yıldan itibaren önemli bir çalışmaya başlayacak. Başta Çin, Rusya, Hindistan olmak üzere ABD, Güney Kore, Japonya, Malezya, Endonezya ve Brezilya hedef pazarlar olarak belirlendi. Kuru Meyve Tanıtım Grubu ile yapılacak tanıtımlarda Japonya ve Çin’de önemli bir patlama olacak. Kayısının tanıtımı için iç piyasada da önemli çalışmalar gerçekleştirilecek. Yalçın Geyik bey işin içinde, önemli bir kılavuzluk yaptı" ifadelerini kaydetti.

Daha sonra, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş tarafından Milletvekili Öz'e plaket verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız