SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısı Tatlıları Yarışması

A- A+ PAYLAŞ

15.Malatya Fuarı, Uluslararası Kültür, Sanat ve Kayısı Festivali çerçevesinde Mişmiş Park'da kayısı tatlısı yarışması yapıldı. 25 bayanın katıldığı yarışmayı Vali Halil İbrahim Daşöz’ün eşi Nilgün Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, eşi Nurten Akın, Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Baysar, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Evren ve çok sayıda davetli izledi.

Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Baysar, kayısı tatlıları yarışmasını Malatya'da ilk defa gerçekleştirdiklerini belirterek, bu organizasyonun her yıl biraz daha kapsamlı hale getirileceğini söyledi.

Yerel Gündem 21'in organize ettiği yarışmaya sunulan kayısı tatlılarını, İnönü Üniversitesi'nden gıda mühendisleri ve Lokantacılar Odası üyelerinden oluşan yedi jüri tarafından değerlendirildi.

Yarışma sonunda kayısı baklavası ile Fatma Keskinkılıç birinci, kaymaklı kayısı dolması ile Ayşe Adıgüzel ikinci, kayısılı analı-kızlı tatlısı ile Mukaddes Sezegen üçüncü, papatya pasta ile Ayşe Diltemiz dördüncü ve kayısı bohça ile Gülderen Karaçor beşinci oldu.

Yarışmada birinci ve ikinciye yarım, üçüncüye çeyrek altın, diğer dereceye girenlere de çeşitli ev aletleri hediye edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız