SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısı Tüccarının İsteği!

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:30:37
Kayısı Tüccarının İsteği!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclisi’nde "kayısının esas kazananları olan" kayısı tüccarlarını temsil eden 30. Grup tarafından TSO başkanlığına verilen dilekçede; “Kayısı fidanı dikimin teşvik edilmesinin iptali ve teşvik desteği dışına çıkarılması veya beş yıl süre sonuna kadar engellenmesinin sağlanması” talep edildi.

TSO  Meclisi’nin kayısı tüccarlarının temsil edildiği 30. Grup Üyeleri Aydın Elmas ve Bahattin Zengin tarafından verilen dilekçe de ilginç talep ve öneriler yer aldı.

 Dilekçede, “TARSİM tarımsal sigorta primlerinin düşük tutulması ve Tarımsal destek alan bütün kayısı üreticilerinin mecburi Tarımsal Sigorta yapılması” istenirken, “Kayısı fidanı dikimin teşvik edilmesinin iptali ve teşvik desteği dışına çıkarılması veya Beş yıl süre sonuna kadar engellenmesinin sağlanması” önerisinde de bulunuldu.

Kayısı ve Kuru Meyve İhracatçılar Birliğinin kurulmasının talep edildiği dilekçede, “Ağaç dikiminin ve Sulama sistemlerinin devlet tarafından desteklenmesi sonucu yıllık 100 bin ton olan dünya tüketiminin üstünde bir rekolte olması dolayısıyla yıllık rekoltenin yüzde 10 ile 15 fazlası Milli Eğitim Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı aracılığı ile öğrencilere ve askeri personele yedirilmesi istendi.

Kayısı tüccarlarının bir başka önerisi ise şu şekilde:

“Yıllık 100 bin ton Kayısının yurt dışına ihraç edildiği gerçeği karşısında yurt dışındaki marketlerde anket yaptırılması, tüketicinin damak tadına uyumluluğu, tüketim tercihi ve tüketim aralığı konularının Ticaret Odamız tarafından yurt dışında anket çalışmasının yapılmasını, ihracat miktarının dolayısıyla tüketiminin artırılmasının nedenleri ve çözüm yollarının anketleme metoduyla raporlanmasının gerekli olduğu.”

HABER: Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız