SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısı Üreticilerine Sigorta Uyarısı

0
Güncellendi - 2018-01-26 04:08:15
Kayısı Üreticilerine Sigorta Uyarısı
A- A+ PAYLAŞ

Tarım Sigortaları Havuzu’ndan (TARSİM) yapılan açıklamada, 2018 yılı poliçe tanzimlerinin başladığı duyuruldu ve kayısı üreticilerine vakit kaybetmeden sigortalarını yaptırmaları konusunda uyarıda bulunuldu.

Üreticilerin “Kayısı” ürünü için bir an önce sigorta yaptırmalarının vurgulandığı açıklamada, öncelikle Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıt olunması ya da kaydın güncellenmesi gerektiği, sonrasında ise tarım sigortası poliçesi düzenlemeye yetkili sigorta şirketlerinin dağıtım kanalları aracılığıyla, sigortanın kolaylıkla yaptırılabileceği bildirildi ve şu ifadelere yer verildi:

“Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de küresel ısınmanın yol açtığı iklim değişikliği nedeniyle, doğal afetlerin ve çeşitli risklerin frekansı ve şiddeti her geçen gün artmaktadır. Buna bağlı olarak, geçtiğimiz yıllarda ülkemizde yaşanan çeşitli riskler ve doğal afetler sonucunda, pek çok ürün zarar görmüştür. Bu durumda üreticilerin, üretimlerini kesintisiz bir şekilde devam ettirebilmeleri için tek güvencesi TARSİM’dir. Sistem’in başlangıcından 2017 yılı sonuna kadar, kayısı ürünü için ülke genelinde 177 bin adet poliçe düzenlenmiştir. Kayısı üreticilerinin ödediği 290 milyon TL’lik prim karşılığında, yaklaşık 618 milyon TL tazminat ödenmiştir. Üreticilerimizin olası risklere karşı mağduriyet yaşamaması ve ürünlerini güvence altına almaları için zaman kaybetmeden poliçelerini yaptırmaları gerekmektedir.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • malatyalı (6 yıl önce)
    290 milyonluk rakam üreticinin ödediği ,devletin katkısı buna dahil mi?en az 500 milyonda devlet katkısı olduğunu biliyorum.2017 yılında tarsim çiftçileri mağdur etti.don dan etkilenmeyi hastalıktan vs saydı.dondan etkilenmiş birçok bahçenin zarar oranları düşük çıkartılarak mağdur edildi.bununla beraber sigorta güzel uygulanırsa çiftçi için bir dayanaktır.tarsim yetkililerinin sezonda kaysıdan anlayan eksperlere görev vermesi lazımdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    Para vermemek için 50 takla atıyorlar ondan kimse bu yıl yaptırmaz sigorta
    0
    0
    Yanıtla