SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısı Üreticisine Çil Uyarısı..

0
Güncellendi - 2019-04-12 03:31:01
Kayısı Üreticisine Çil Uyarısı..
A- A+ PAYLAŞ

MÜCADELE EDİLMEZSE ÜRÜN KAYBI YÜZDE 60'I BULABİLİR.. Malatya Tarım ve Orman Müdürü Tahir Macit, kayısı üreticilerinin çil hastalığı konusunda dikkatli olmaları gerektiğini belirterek, "Üreticilerimiz, çil hastalığı ile mücadele etmedikleri takdirde ürün kaybı yüzde 20-60 oranında olmaktadır." ifadesini kullandı.

Macit, yazılı açıklamasında, çil hastalığının sert çekirdekli meyve ağaçlarının yaprak, meyve, tomurcuk ve genç dalları üzerinde belirti oluşturduğunu aktardı.

Meyve enfeksiyonlarının kayısıda önemli zarar meydana getirdiğini aktaran Macit, çil hastalığıyla mücadele yapılmadığında kayısı üzerinde lekeler meydana geldiğini ve meyvenin sapa yakın yanak kısmında lekelerin birleşerek tüm meyve yüzeyini kaplayabildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu yıl ilkbahar döneminde hava sıcaklığının uygun ve yağışların sürekli devam etmesi kayısı bahçelerinde çil hastalığını oluşturma riskini yükseltmiştir. Hastalığın oluşmasında etkili olan yağış ve sıcaklıktan dolayı hastalık şu anda artmıştır. Üreticilerimiz, çil hastalığı ile mücadele etmedikleri takdirde ürün kaybı yüzde 20-60 oranında olmaktadır. Ayrıca bir sonraki yılın meyve gözü oluşumunda ciddi sıkıntılar yaşanacaktır."

Macit, üreticilerin il ve ilçe müdürlüklerine başvurarak, üretici kayıt defterlerine işlem yaptırmak suretiyle çil hastalığına karşı ilaçlamalarını yapmalarını önerdi.

AA- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız