SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısı Üreticisine Eğitim

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da kayısı üreticisine eğitim semineri devam ediyor.
Avşar Otel'de ikinci bölümü başlayan eğitim seminerinde Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof.Dr. Sezai Ercişli, Ziraat Yüksek Mühendisi Naim Demirtaş, Battalgazi Tarım ilçe müdürü Hüseyin Bilasa, 5 güreyle kayısıyla ilgili bilgiler sunacaklar.

Eğitim seminerinin açılış programına, Battalgazi Kaymakamı Abdulkadir Demir, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz, İnönü Üniversitesi Kayısı Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bayram Murat Asma ile kayısı üreticileri katıldı.

Kayısı ürününde kaliteyi arttırmak için çiftçilerin etkin tarımsal üretim teknikleri ve becerilerinin geliştirilmesi amacı ile Malatya Meyvecilik Araştırma Enstitüsü'nce projelendirilip, Battalgazi Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı'nca uygulanan Avrupa Birliği (AB) destekli Kaliteli Kayısı Üretimi'nin Temel Koşulları Projsi Eğitim Çalışması'na 27 Mart 2007 tarihinde başlanıldığı ve 30 Ekim 2007 tarihinde sona ereceği bildirildi. 7 merkezde ve 21 köy'de toplam 490 kayısı üreticisine ulaşılmasının hedeflendiği projede, üreticilere teorik ve uygulamalı eğitim verildiği de kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız