SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısı Üreticisine Uyarı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, kayısıdaki don zararı oranlarını tespiti için İl Hasar Komisyonu'nun saha çalışmalarına başladığını belirtti.

Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş düzenlediği basın toplantısında, "Bu yıl geçmiş yıllara göre yaklaşık 2 hafta önce kayısı ağaçlarının erken çiçek açmasıyla beraber 17-18-19 Mart 2010 tarihlerinde kayısı ağaçlarındaki çiçeklenme döneminde meydana gelen don afeti nedeni ile kayısı bahçelerimiz büyük oranda zarar görmüş ve çiftçilerimiz mağdur olmuştur. Meydana gelen don afeti ile ilgili olarak Tarım Bakanlığı tarafından Tarım Sigortası yaptıran ancak genel ve teknik şartlara uymaması sebebiyle sigorta kapsamı dışında kalan, gerek ise tarım sigortası yaptırmayan çiftçilerin durumlarının tespit edilmesi istenmiştir. Yapılacak yardım ve çiftçiye yansıması konusunda Tarım Bakanlığı tarafından halen çalışmalar devam etmektedir. Çiftçilerimizin mevcut durumları ile zarar oranlarının tespiti amacıyla İl Hasar Komisyonu saha çalışmalarına başlamıştır. Bu çalışmalarımızda başta muhtarlarımız olmak üzere bütün çiftçilerimize büyük görevler düşmektedir. İl Hasar Tespit Komisyonu tarafından belirlenen ve bütün muhtarlarımıza bildirilen çalışma takvimlerinde belirlenen tarihlerde çiftçilerimizin doğru bilgilendirilerek, çalışmaların yapılmasına dair belgelerin 7 gün süre ile ilan edilmesi ve askıda tutulması gerekmektedir. Çiftçilerimiz tarafından ise bu süre zarfında varlıklarını ve diğer gelirlerinin belirlenmesi için doldurulacak olan beyan formu muhtarlar tarafından onaylanarak komisyona teslim edilmesi gerekmektedir."dedi.

Polatbaş, İl Hasar Tespit Komisyonu tarafından hazırlanacak olan icmallerin olası yanlışlıkların düzeltilmesi için muhtarlıklarda 10 gün süreyle askıda kalacağını ve akabinde ise çalışmanın sonlandırılacağını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız