SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Kayısı Üreticisinin Alın Terinin Karşılığı Olmalı..''

A- A+ PAYLAŞ

Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kayısıya gerekli desteğin verilmesi gerektiğini belirtti. Bayraktar, CNN Türk'teki "Parametre" programına da Malatya'dan canlı yayınla katıldı ve kayısı ile Türk tarımının sorunlarını dile getirdi.

KAYISI BAHÇESİNDE..
Malatya'ya gelen ve Battalgazi ilçesi Alişar köyünde kayısı bahçesinde, Malatya ve civarındaki illerin ziraat odaları başkanları ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kayısının sorunlarını dile getirdi.

Geçen yıl don vurması nedeniyle üzeriticinin zarar ettiğini, ancak destekden yararlanamadığını söyleyen Bayraktar, bu yıl ise rekolte fazlalığından fiyatların çok düşmesi nedeniyle ürieticinin maliyetinin çok altında kayısıyı sattığını bildirdi.

Geçen yıl kuru kayısının kilosunun 4 YTL iken, bugün 1,5 YTL'ye düştüğüne dikkat çeken Şemsi Bayraktar, "Kayısıbirlik üzerine düşeni yapıp,gerekli miktarda kayısı alırsa piyasada denge sağlanabilir. Ayrıca, yeni pazarlar bulup ihracatı arttırmanın yanı sıra iç tüketim de arttırılmalıdır"şeklinde konuştu.

Çiftçiye verilen mazot desteğinin yanı sıra gübre desteği de istediklerini dile getiren Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Yılda ülkemize 200 milyon dolar döviz girdisi sağlayan kayısıyla ilgili olarak ilgili ve yetkililer gerekeni yapıp, üreticinin alın terini karşılayacak fiyata çıkmalı. Kayısı, büyük paketlerle değil, küçük paketlerle ihraç edilmeli. İç tüketim arttırılması için gerekli tanıtım yapılmal. İç pazardaki sorun giderilmeli"dedi.

CNN TÜRK'TE CANLI YAYIN..
Bayraktar, CNN Türk televizyonunun "Parametre" programının canlı yayınına da katılarak, kayısı, kayısı üreticisi ve Türk tarımının, çiftçisinin sorunlarını anlattı.

Türkiye'de 25 milyon kişinin tarımdan geçimini sağladığını, bu nedenle tarımın özel politikalarla desteklenmesi gerektiğini belirten Bayraktar, "Bu desteklemelere karşı çıkanlara soruyorum. Desteklemediğiniz takdirde 25 milyon kişiyi nerede barındıracaksınız, geçindireceksiniz.." dedi.

Bayraktar, kayısıda da ciddi sorunlar yaşandığını, fiyat ve maliyet arasında ters bir orantının söz konusu olduğunu, bu durumun üreticiyi mağdur ettiğini anlattı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız