SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısı Üretimi Yüzde 148 Arttı

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:46:34
Kayısı Üretimi Yüzde 148 Arttı
A- A+ PAYLAŞ
Malatya'da tarımın yüzde 30 büyüdüğünü söyleyen Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, "Bu da istihdama ve ekonomik büyümeye katkısı oldu" diye konuştu. 
 
Konuyla ilgili değerlendirme yapan Aygül,  "Sığır varlığımız yüzde 25 oranında büyüdü. Süt üretimimiz yüzde 30 arttı. Fidan üretimimiz yüzde 93 oranında arttı. Malatya'yı orta doğunun fidan üssü yapacağız demiştik. bu konuda çalışmalar iyi gidiyor. 2011 yılındaki rakam yüzümüzü güldürecektir. Bal üretimi 2011'de yüzde 91 arttı. Kayısı üretimi, zaten yüzde 148 arttı. Sığır varlığımızın içindeki kültür sığırları artışı yüzde 71'dir. Sonuç olarak, 2011'de Malatya'da tarım yüzde 30 oranında büyüdü. Tarımsal gelirimiz de yüzde 30'a yakın arttı. Bu da istihdama ve ekonomik büyümeye katkısı oldu."ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız