SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kayısı Vazgeçilmezimiz Ama..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ziraat Odası, koordinasyon toplantısını gerçekleştirdi.

Ziraat Odası Salonu'nda düzenlenen koordinasyon toplantısı sonrası basın mensuplarına bir açıklamada bulunan Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, çiftçileri torba yasanın kendilerine sağladıkları imkanlardan yararlanmaları konusunda uyardı. Polatbaş, yaptığı açıklamada, "Elektrik borçları olan üreticilerimiz, çiftçilerin sulama birliklerine olan borçları, SGK'ya borcu olan üreticilerimiz, maliyeye borcu olan üreticilerimiz bu süreyi iyi değerlendirip, 2 Mayıs'a kadar yetkili kurumlara müracaat ederek, borçlarını yeniden yapılandırsınlar" dedi.

Üreticinin elinde kayısı bulunmadığını savunan Polatbaş, "Kayısı 8 TL'yi buldu. Bundan sonra fiyatların daha da yükseleceğini bekliyoruz. Çünkü üreticinin elinde hiç kayısı yok. Bundan sonra olacak soğuklardan, dondan ve yağmurdan kayısının ne olacağının belli olmamasıyla beraber şimdiden köylünün, üreticinin elinde kayısı varmış gibi birileri bundan faydalanmasın. Biz zaten buna müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

Tarım Bakanlığı'nın sıfır faizli kredi verdiği sıfır faizli kredilerden üreticilerin tam anlamıyla yararlanamadığını kaydeden Polatbaş, "Bu sıfır faizli krediler, ufak üreticilerimiz için çok ağır. Bilhassa Akçadağ Bölgesi'nde ziraat odası başkanımızın verdiği bilgilere göre 57 kişi Ziraat Bankasına kredi için başvurmuş, ama sadece bir kişinin kredisi onaylanmış. Yetkililere buradan seslenmek istiyorum. Bir an önce bu olmazsa olmazlarınızdan vazgeçin" şeklinde konuştu.

Polatbaş, kayısının havza bazlı ürünler arasına girmesini istediklerini belirterek, "16 havza bazlı ürün arasında kayısı yine yer almamıştır. Ben milletvekillerimize 4 yıldır bunu söylüyorum. Malatya bir tarım ilidir. Malatya'nın vazgeçilmezi kayısıdır. Bir an önce Malatya kayısının havza bazlı ürünler arasında girmesi gerekmektedir. Bu konuda milletvekillerimizi göreve davet ediyorum" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız